Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Očistimo park na Frankolovem

Strokovni delavci Vrtca Mavrica Vojnik - Enota Frankolovo - se resnično trudimo, da bi že najmlajše naučili učenja ob raziskovanju v naravi. Ob tem bi jim približali odgovorno ravnanje poseganja v naravo. Lepote parka, ki zaradi svoje skrivnostne preteklosti, ki jo čuvajo mogočna stara drevesa, burijo domišljijo otrok.

Dovolite, da začnem z mislijo:

»… Narava sama ne pomeni ničesar,

  ne pove ničesar neobčutljivemu duhu.

  Lepota je tam, kjer jo opazijo.

  Gotovo jo boste videli,

  če ste jo pripravljeni videti-

  če jo boste iskali …«

 

Otroci in delavci Vrtca Frankolovo že več let izvajamo dejavnosti projekta »EKOŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA«. Ena izmed pomembnih nalog je pregled okolja in opozarjanje lokalne skupnosti na opažene pomanjkljivosti, nevarnosti v naravnem okolju.

Tokrat bi vas radi opozorili na pretečo nevarnost za zdravje vseh, ki se radi sprehajamo po parku na Frankolovem. To so pasji iztrebki po vsaki strani pešpoti in okoli dreves, skozi ves park ter mnogo ostalih smeti.

 

Na krajevne oglasne deske na Frankolovem smo izobesili plakate s pobudo, da lastniki poskrbijo za iztrebke svojih psov. Na Svet KS Frankolovo pa smo naslovili prošnjo za postavitev košev za pasje iztrebke in ostale smeti.

 

Le tako bomo še naprej s ponosom vsem povedali, da imamo na Frankolovem čudovit park za raziskovanje in brezskrbno igro otrok.

 

Vsi iz vrtca si želimo, da bodo odgovorni in lastniki psov izpolnili naša pričakovanja.

 

 

V imenu otrok, delavcev in staršev Vrtca Frankolovo

Zapisala EKO koordinatorka: Darinka Stajnko

Oglejte si tudi