Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Regijska štipendijska shema Savinjske regije

V pretekli številki Ogledala smo vas seznanili z učinkovitejšim izvajanjem Enotne regijske štipendijske sheme Savinjske regije, ki vključuje aktivno sodelovanje občin pri sofinanciranju štipendij, ki jih podelijo podjetjem s sedežem v njihovem kraju.

Namen Enotne regijske štipendijske sheme je 50% sofinanciranje kadrovskega štipendiranja za delodajalce ter zaposlitvene možnosti za dijake in študente v regiji. Enotna regijska štipendijska shema Savinjske regije prispeva k trajnostnemu razvoju regije, saj vpliva na večjo zaposljivost, omogoča dodatno socialno vključenost in zmanjšuje neskladja med ponudbo in povpraševanjem po kadrih na trgu dela. Delodajalce spodbuja k razvojni strategiji zaposlovanja, štipendiste pa k zaposlovanju v regiji in s tem vpliva na dvig izobrazbene ravni.

Občina Vojnik je z RASR, Razvojno agencijo Savinjske regije, podpisala pismo o nameri za sodelovanje v projektu regijska štipendijska shema Savinjske regije 2011/2012.

Na spletni strani Občine Vojnik in v časopisu Delo je bil objavljen poziv za delodajalce za vstop v Enotno štipendijsko shemo Savinjske regije 2011/2012.

Javni razpis štipendij za dijake in študente enotne regijske štipendijske sheme Savinjske regije za šolsko/študijsko leto 2011/12 bo RASR, Razvojna agencija Savinjske regije d.o.o., objavila v septembru 2011 na spletni strani www.rasr.si.

Štipendijska shema omogoča dijakom in študentom štipendiranje v času šolanja, po zaključnem šolanju pa tudi zaposlitev pri delodajalcu, ki jih je štipendiral.

Sam rok za prijavo bo predvidoma kratek. Dijake in študente pozivamo, da natančno spremljajo najavljen razpis v mesecu septembru. Želja RASR, Razvojne agencije Savinjske regije d.o.o., da z razpisanimi štipendijami doseže velik in kakovosten izbor kadrov za potrebe delodajalcev.

 

Vesna Poteko, mag.

višja svetovalka za

investicije in šolstvo


 

Oglejte si tudi