Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Četrtošolci pričarali zimo

Vojniški osnovnošolci, v glavnem četrtošolci, so v decembru, ko zunaj ni bilo še niti sledu o zimi, pričarali čarobno zimsko idilo ter prikupno voščili prihajajoče praznike.
Kaj vse zmorejo mlade glave, včasih odrasli kar pozabimo. Na srečo se učiteljice tega dobro zavedajo. Predvsem učiteljici četrtošolcev Lidija Eler Jazbinšek in Anica Petek ter njune sodelavke na razredni stopnji, ki ob vsakem iztekajočem letu oblikujejo novoletno prireditev. Gre za tiste vrste prireditev, ob kateri se na lastni koži zavemo, da je vojniški kulturni dom pravzaprav zelo majhen.

Da je dvorana pokala po šivih, je krivo tudi dejstvo, da znajo učiteljice četrtošolcev k prireditvi pritegniti prav vsakega. Na odru je bil vsak učenec (ne le tisti, ki v šoli veljajo za pridne) za nekaj trenutkov glavna zvezda. K obogatitvi programa sta svoje pridala tudi šolski zborček pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan ter dramski krožek, ki ga vodi Lidija Eler Jazbinšek. Za nameček je vse kljub več kot devetdesetim nastopajočim potekalo kot po maslu. Brez nepotrebnih zapletov, zadreg, zamud, ki se pogostokrat dogajajo celo odraslim nastopajočim.

Najbolj čarobno pri vsem je bilo, da so otroci tako prepričljivo prikazali in zaigrali zimsko idilo, s snežinkami in Božičkom vred, da smo obiskovalci ob odhodu iz dvorane skoraj dobesedno res pričakovali, da nas bo zunaj pozdravila zima. Takšnih prireditev si želimo še več!

 

Rozmari Petek

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi