Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Svetovni dan Zemlje pri Lovski družini Vojnik

V zavetju lovskega doma Lovske družine Vojnik so četrtošolci OŠ Vojnik spoznavali pomen okolja in skrbi za ohranjanje biotske raznovrstnosti naše pokrajine in tako ob gostoljubju lovcev na poseben način obeležili 22. april – svetovni dan Zemlje.
Že ob prihodu k lovskemu domu so učenci v ribniku ob Račjem dvoru opazovali mrest, ki so ga opisovali kot kupčke pene, v katerih so vidne črne pikice.

Zanimivo predstavitev dela in poslanstva lovcev sta predstavila gospod Janez Marin in Viki Jelen. Posebnost dnevu zemlje pa sta s svojo prisotnostjo dodala podžupan občine Vojnik Viktor Štokojnik in Petra Pehar Žgajner.

Otroci so z zanimanjem prisluhnili piščalkam in skušali ugotoviti, oglašanje katere živali posnemajo. V predstavitvi so izvedeli, da je v našem okolišu vedno manj zajcev, da je zelo redko opaziti divjega petelina, povečuje pa se število srn in divjih prašičev, slednji naredijo veliko škode na poljih in travnikih. Sprehod okrog ribnika je bil priložnost za opazovanje narave in zaznavanje sprememb v naravi. Hranjenje krapov, ki so segali za suhimi koščki kruha, je otroke navdušilo.

Lovci so nam pripravili prijetno druženje in z zanimivim pristopom skušali otrokom približati pomen varovanja naravnega okolja, živih bitij in vsega, kar je pomembno za ravnotežje v naravi in je pogoj za naš obstoj.

 

Hvala LD Vojnik za lepo preživet dopoldan ob dnevu Zemlje.

 

Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Jure Vovk

 

 

Oglejte si tudi