Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Odličen uspeh na Kebrovem memorialu v Slovenskih Konjicah

V soboto, 25. 2. 2017, smo strelci Strelskega društva bratov Dobrotinškov Vojnik sodelovali na strelskem tekmovanju Kebrov memorial v Slovenskih Konjicah, ki je štelo tudi za regijsko prvenstvo koroško–štajersko–zasavske regije.

Na tekmo nas je odšlo osem tekmovalcev, seveda z željo po čim boljših rezultatih. Bil je naš dan. Športna sreča se je vendarle obrnila na našo stran. Tekmovali smo v telovadnici osnovne šole; in sicer na 30 strelskih mestih, opremljenih z elektronskimi tarčami, o katerih lahko v društvu le sanjamo, saj en komplet stane približno 2.000 €. Če bi imeli za trening vsaj enega, bi bili več kot zadovoljni. Zato potencialni pokrovitelji, zdaj je čas, da pridete na plano in nam uresničite vsaj nekaj želja po sodobni opremi.

Dosegli smo presenetljive rezultate; in sicer: ekipno do 50 let je naša ekipa v sestavi Matjaža Žgajnerja, Janeza Pintarja in Saške Nerat dosegla 2. mesto in prejela čudovit pokal. Naša druga ekipa (starejši) smo bili 9. izmed 13 ekip.

Rezultati na tekmovanju posamično so: Janez Pintar – 2. mesto, Matjaž Žgajner – 3. mesto  v kategoriji do 50 let, veteranke 40–50 let pa 1. mesto Saška Nerat in 3. mesto naša debitantka na tekmovanjih Ivanka Mestek. Saška je bila z doseženim rezultatom183 točkami tudi strelka dneva. V kategoriji nad 70 let je 3. mesto dosegel Dušan Ravnikar. Rezultati so šteli tudi za regijsko prvenstvo, tako da je veselje dvojno.
Vsem iskrene čestitke za dosežene rezultate in zahvala za sodelovanje. Kot predsednik društva sem ponosen na uspehe vojniških strelcev in verjamem, da ste tudi vi.

V prihajajočem tednu, 3. 3. 2017, nas čaka 6. krog (zaključni) v ligi koroško–štajersko–zasavske regije, kjer nas čaka kar močna konkurenca,vendar imamo 3. mesto ekipno skoraj zagotovo v žepu, pa še nekaj posameznih, tako da se javim po koncu lige.

Tekst in foto: Franc Lebič

Oglejte si tudi