Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Skavti smo aktivni tudi pozimi

Skavti večino svojih dejavnosti počnemo v naravi. Novo zapadli sneg nas tako ne prežene na toplo, ampak nas le spodbudi k zimskim dogodivščinam.

Svojo zimsko dogodivščino so naši najmlajši - volčiči - doživeli v pravljični deželi. Odpravili so se v Podčetrtek, kjer je oblast prevzela hudobna čarovnica in deželo je bilo potrebno rešiti. Čarovnica je namreč ugrabila vse pravljične junake in bilo je le vprašanje časa, kdaj bo v deželi zavladalo zlo. Pogumni volčiči so se prelevili v pravljična bitja in to preprečili. S skupnimi močmi in po hudem boju so premagali čarovnico. Ta je nato skupaj s svojim podložnikom zbežala in obljubila, da se ne bo nikoli več vrnila. Pravljična dežela je tako postala spet varna.

 

Izvidniki in vodnice so se na zimovanje odpravili v Šmihel nad Mozirjem. Tam so se v vlogi različnih ljudstev zbrali zato, da so si izmenjali svoja znanja in veščine. V treh dneh so tako obnovili svoje znanje, si ga med seboj izmenjali in se preizkusili v tekmovanju. Obilico snega so izkoristili za to, da so priredili prave zimske igre.

 

Najstarejši - klanovci pa so snežne radosti doživeli na stegovskem sankanju. Poleg običajnih srečanj pa so zimske večere izkoristili še za neformalna druženja.

 

V prvih pomladanskih dneh, ko pa je sneg skopnel, so se pokazale tudi neljube smeti. Skavtje že tradicionalno vsako pomlad očistimo kakšen potok ali del reke. Tokrat smo se lotili potoka Drežnica in iz njega potegnili dele računalnika, avtomobila, obilico odvrženih plastenk ... Tako smo za sabo pustili svet lepši, kot smo ga dobili, kar je tudi eno izmed načel skavtsva.

 

Klemen, Ekstra sokol

 

Oglejte si tudi