Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Rakova Steza višje, hitreje in močneje

Letošnje leto je bilo za nas, skavte Rakove Steze 1, zelo pomembno. Praznovali smo 10 let obstoja. To je bilo 10 nepozabnih let, na katera smo se s ponosom ozrli na začetku junija na osrednjem dogodku, na prav posebnem mestu za našo skavtsko skupino – v Zakleti goši. Medse smo povabili ustanovitelje, pobrskali po zgodovini in se Bogu zahvalili za vse lepo, kar smo doživeli pri skavtih.
Poletje smo izkoristili za skavtske tabore, saj skavt ni pravi skavt, dokler ne doživi tabora. Letošnji tabor je bil malo drugačen. V prijetnem pohorskem ambientu smo se skavti prelevili v Grke in tako za teden dni postali eni Atenci, drugi Olimpijci, tretji Špartanci. Urili smo svoje moči, sposobnosti in vzdržljivost ter se tako pripravljali na velike Olimpijske igre, ki so potekale v Olimpiji. Vsak je dal vse od sebe z željo, da si pribori lovorjev venec in večno slavo ter pridobi ugled svojemu mestu. Pridružili so se nam tudi Krečani (beri: starši), ki so pripravili svoj skavtski podtabor in tako tudi oni pobliže spoznali skavtstvo. Ob vsem dogajanju pa seveda ni manjkalo tistih stvari, ki jih imamo skavti najraje – poti preživetja, potepov, izzivov in preizkušenj, večerov ob ognju, spanja v šotorih in bivakih ter druženja s svojimi skavtskimi brati in sestrami. Tabor smo zaključili ponosni na pot, ki smo jo prehodili v teh desetih letih. Sedaj pa, Rakova Steza 1, le še višje, hitreje in močneje!

Hvala vsem skavtskim sovoditeljem za čas in veselje, ki ga delite z našimi skavti, in seveda vam, skavtom, ki potrjujete, da skavtski duh res deluje!


Ana Hotko, Igriva rakovica
Foto: Urban Pristovnik, Katarina Tadina

 

 

Oglejte si tudi