Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Ocenjevanje salam

V sredo, 25. aprila 2012, je bilo v zidanici Štokojnikovih v Hrenovi ocenjevanje salam, ki so jih »salamarji« zbrali na poziv Vinogradniško vinarskega društva občine Vojnik.
Vzorce salam je ocenjevala petčlanska komisija, kateri je predsedoval profesor Edvard Kužner, sicer zaposlen na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, vrhunski strokovnjak na področju kulinarike in vinarstva.

 

Komisija je na podlagi zahtevnega, vendar preglednega točkovnika ocenila 47 vzorcev salam ter jim dodelila določeno število točk, ki so osnova za pridobitev bronastega, srebrnega ali zlatega priznanja.

 

Ocenjeni vzorci salam so bili po oceni strokovne ocenjevalne komisije zelo dobri in kažejo v primerjavi z lanskimi na napredek v kvaliteti. Rezultati bodo razglašeni in objavljeni na dan Praznika salam, kruha in vina, ki bo predvidoma 19. 5. 2012 v večnamenski dvorani v Novi Cerkvi.

 

Sporočamo vsem, ki ste oddali vzorce salam na ocenjevanje, da lahko oceno svojega vzorca izveste v Kmetijski zadrugi – enota Vojnik pri gospe Dragici Šuc, tel. 041 381 355.

 

Komisija se zahvaljuje ekipi tehničnega osebja, ki je pod vodstvom Mirana Kovača optimalno servisirala njeno delo.

 

Na koncu pa še velika zahvala zakoncema Štokojnik, ki sta s svojo neizmerno gostoljubnostjo in prizadevnostjo v svoji stari zelo lepo urejeni zidanici komisiji omogočila optimalne pogoje za delo. Še enkrat iskrena hvala in se  priporočamo!  

 

 

 

                                                              Bojan Trkaj

Oglejte si tudi