Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Z razstave ikon Gregorja Otmarja Rettingerja

Člani Katoliškega društva Vojnik so v sklopu prireditve Srečanje kristjanov in ljudi dobre volje, ki je bila v soboto, 9. aprila, postavili na ogled tudi razstavo ikon.
V okviru civilne iniciative Prebudimo Slovenijo so v Katoliškem društvu Ivan Šopar iz Vojnika kot soorganizator pripravili sklop prireditev, ki so bile zanimive za vse, ki spremljamo dogajanja v današnji družbi. Ivo Kerže je predstavil Idejno podobo Zahoda in položaj krščanstva, pater Branko Cestnik Kam pluje barka s papežem Frančiškom, po maši pa je bilo odprtje razstave ikon Gregorja Otmarja Rettingerja iz Domžal.

 

Na slovesni otvoritvi so sodelovali Štajerski rogisti iz Nove Cerkve in  pevci Moškega pevskega zbora France Prešeren iz Vojnika. Avtor je predstavil tehniko izdelave ikon, razstavljena dela in pojasnil, kaj so ikone. Prestavil  je svojo življenjsko in umetniško pot. 

Odprtje razstave je bilo dobro obiskano in je popestrilo kulturno življenje v Vojniku, izbrana tematika pa je kamenček v mozaiku spoznavanja drugačnosti in strpnosti.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi