Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Z roko v roki širili luč miru iz Betlehema

December je bil za skavte od nekdaj mesec luči. Pa ne katerekoli luči, ampak Luči miru iz Betlehema. Ves mesec namreč potekajo priprave na tisti vikend pred božičem, ko v soboto najprej medse sprejmemo Luč miru, nato pa jo v nedeljo ponesemo v naše župnije.

Preprost plamen nosi veliko sporočilo. Prižgan v Betlehemu, v votlini Jezusovega rojstva, prepotuje veliko kilometrov in se razširi po vsej Evropi, da bi med ljudi prinesel mir, upanje ter zavest, da zmoremo skupaj, z roko v roki, storiti mnogo dobrega.


To sporočilo smo želeli prinesti tudi v našo občino in tako na četrto adventno nedeljo po sv. mašah razdeljevali plamen v župnijah v Vojniku, Frankolovem, Novi Cerkvi, Črešnjicah in Dobrni ter podarili okrog 800 sveč s plamenom.
Tu pa se naše širjenje Luči ni zaključilo. Nekaj naših najpogumnejših skavtov je Luč miru poneslo na naše tri tisočake: Stenico, Špičasti vrh in Konjiško goro. Na pot so se odpravili v mraku ter tako z Lučjo razsvetlili naše vrhove. Ideja, ki se je pred nekaj leti porodila med našimi ljubitelji hribov, je že prerasla v tradicijo, ki jo bomo z veseljem ohranjali tudi v prihodnje.

Načelna Rakovica

 

Oglejte si tudi