Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Beseda župana

Življenje brez praznikov bi bilo kot dolga pot skozi puščavo. Tudi občinski praznik je trenutek, da človek postoji, si nalije novega vina, nazdravi, se poveseli in dobi novih moči.

Praznik občine Vojnik 4. oktobra je prav tako dan veselja, dan pogledov v uspešno preteklost in dan smelih pogledov v prihodnost.

Naš praznik je zagotovo poleg naštetega še poseben dan zaradi občinskih nagrajencev. Prireditev je skoraj v celoti namenjena njim. Človek bi dejal, da je to skoraj zahvalna prireditev. In prav je tako, saj brez dobrote in širine mnogih posameznikov ne bi bilo dobre občine.

»Katero darilo je bilo najboljše, ki ste ga kdaj dobili?

Še bolje, katero je najboljše darilo, ki ste ga kdaj dali?

Nemara se boste spomnili, da je bilo v obeh primerih najboljše darilo tisto, ki je bilo povezano z darovalčevimi srčnimi vezmi in v katerem je bil del njega samega?« (Wanda Fulton)

Spoštovani prejemniki 15 zlatih občinskih grbov (podelili smo jih 17), cenjeni prejemniki 32 srebrnih in 40 bronastih občinskih grbov ter prejemniki 63 županovih priznanj! Želel bi, da ste tudi vi ob vsaki podelitvi začutili posebno občinsko vez in primerno hvaležnost.

                                                                                                          Beno Podergajs 

Oglejte si tudi