Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pošta Frankolovo

Spoštovani krajani!

 

Vem, da marsikdo iz naše krajevne skupnosti nima pravih informacij o zaprtju pošte na Frankolovem. Zaradi tega sem se odločil, da vam na kratko podam nekaj pomembnih podatkov in mnenj o tej problematiki.

 

Frankolovčani smo zelo razočarani z odločitvijo Pošte Slovenije, ki je poštne storitve oddala pogodbeniku – Mercatorju. Samostojno pošto smo v kraju imeli skoraj 80 let. Dolga leta smo si v kraju prizadevali za prostor, ki bi bil primeren za pošto. Leta 2003 smo ob otvoritvi nove trgovine Mercator doživeli tudi to, in takrat smo bili prepričani, da bo pošta v teh prostorih poslovala za vedno. Lastnik teh prostorov je Pošta Slovenije, zato je odločitev o oddaji poštnih storitev pogodbeniku, ki opravlja storitve na drugi strani stene, še bolj čudna.

 

Predstavniki Pošte Slovenije so nas o statusu pošte na Frankolovem v prihodnjem obdobju obvestili v začetku leta. Sledil je sestanek na KS Frankolovo s svetniki in vojniškim županom. Na sestanku so nam predstavili trenutno situacijo poslovanja in vzroke za zaprtje samostojne pošte, ki so predvsem ekonomske narave in skladni z reorganizacijo Pošte Slovenije.

 

Člani sveta KS Frankolovo smo se s predstavniki pošte poskušali dogovoriti, da do te spremembe ne bi prišlo. Povedali so, da naše mnenje ni obvezujoče za odločitev Pošte Slovenije (torej glede zaprtja naše pošte), da v bližnji okolici že delujejo pogodbene pošte in da jih bo v prihodnje vedno več. Lepa tolažba, ni kaj.

 

Prav je, da se ob tej priložnosti v imenu KS Frankolovo in krajanov zahvalim naši Slavici, ki je več kot 30 let vodila frankolovsko pošto.

 

Od 4. maja pa imamo v kraju pogodbeno pošto v Mercatorju, ki opravlja samo osnovne poštne storitve, s katerimi krajani nismo zadovoljni. Žalostno, toda resnično. Žal odloča kapital oz. profit, na krajane obrobnih in manjših krajev pa se vedno pozablja. Pošta Frankolovo – včeraj in nikoli več.

 

Dušan Horvat, predsednik sveta KS Frankolovo

Oglejte si tudi