Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Ostanimo prijatelji jih ima 20 (pomladi)

Pisali smo leto 1992, ko je Prosvetno društvo Anton Bezenšek, Frankolovo, na pobudo nekaj krajanov prvič organiziralo zabavno glasbeno prireditev z naslovom OSTANIMO PRIJATELJI. Namen takratne prireditve je bil pomagati družini, ki ji je pogorel dom. Sedaj pišemo leto 2011. Istoimenska prireditev, ki v kraj vsako leto privablja številne ljubitelje narodno-zabavne glasbe, pa je letos upihnila že 20. svečko.
V večnamenski dvorani OŠ Frankolovo so koncertno torto sestavljali ansambli Mladi odmev, Štrk, Donačka, Vitezi celjski, Ansambel Staneta Petriča, Ansambel Bitenc in Vesele Štajerke. Za še slajši nadev je poskrbel gost prireditve, ansambel Saše Avsenika, vse skupaj pa je dekoriral humorist Jaka Šraufciger. Povezovalne niti je, tako kot že nekaj predhodnih let, držal v rokah ekspert na področju narodno-zabavne glasbe in preizkušeni radijec, Tone Vrabl. Dobre glasbe željno občinstvo se je te »torte« dodobra nasitila, nastopajoči pa so poskrbeli tudi za »fiskulturo« poslušalcev, v smislu razgibavanja posameznih delov telesa; od smejalnih mišic do glasilk, najbolj pa so trpele njihove roke oziroma dlani. Nič čudnega, saj so bili med nastopajočimi odlični ansambli, ki so občinstvo kar posrkali vase, oni pa njih. Verjetno ni nikogar motilo, da je Golica zazvenela dvakrat, ki jo je dvorana spremljala s stoječimi ovacijami.

 

Vložen trud članov društva, posebej pripravljalnega odbora prireditve s Tonetom Gregorcem in Dušanom Horvatom v ospredju, je s tem bogato poplačan. Zelo pester je tudi seznam donatorjev, še bolj pisana pa paleta obiskovalcev, ki prihajajo od blizu in daleč, leto za letom. Zakaj tudi ne, saj že sam naslov tako prijetno vabi in vsaka prireditev se z vzklikom: »Ostanimo prijatelji« tudi zaključi. Da bi takšno prijateljstvo držalo še dolgo.

 

 

Sonja Jakop

Oglejte si tudi