Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

KS Frankolovo je praznovala

Praznik KS Frankolovo je minil v znamenju več dogodkov in prireditev, osrednje slovesnosti pa so potekale v petek, 27. maja. Številni krajani in povabljeni gostje smo v tem popoldnevu prisostvovali otvoritvi dokončne ureditve okolice paviljona v parku, asfaltirane ceste do igrišča, zaključka izgradnje II. faze kanalizacije, slavnostne seje sveta KS, podelitve priznanj zaslužnim krajanom in letnega koncerta MoPZ A. Bezenšek. Sopraznovali smo tudi 25. obletnico samostojne Slovenije.
Slavnostna seja Sveta KS Frankolovo

Po besedah predsednika Sveta KS Frankolovo, Dušana Horvata, so vse najnujnejše aktivnosti iz plana dela realizirane. Svet KS poskuša čim bolj usklajevati potrebe in želje krajanov. Ker je denarja vedno manj, se stvari žal premikajo počasneje, vendar se. Na srečo imamo na drugi strani številne krajane, društva in organizacije, ki s svojim delom dvigujejo kakovost življenja na »vasi«. Za to obliko dodane vrednosti je praviloma potrebna le pripravljenost in dobra volja, te pa po ugotovitvah udeležencev slavnostne seje na Frankolovem ne manjka. Za složno sodelovanje se je predsednik KS zahvalil občini, šoli, vrtcu, župniji, društvom, Karitas-u, članom sveta KS, skratka vsem, ki delujejo v dobro kraja. Zahvalam se je pridružil tudi župan Branko Petre, oba pa sta poudarila tudi večje načrtovane projekte in prepreke, ki jih bo ob tem treba premagati. 

 

Prerez traku pred novima pridobitvama

Debelih pet let je trajalo, da je nekoč propadajoči objekt v graščinskem parku zrasel na novih temeljih, dobil novo podobo in vso potrebno opremo za delovanje. Še več, okolica objekta je tlakovana in asfaltirana, črno prevleko pa je dobila še cesta do igrišča nad parkom. Tako smo Frankolovčani dobili lep in funkcionalen prostor za večje prireditve, na nas pa je, da ga primerno vzdržujemo in uporabljamo. Ob prerezu traku je predsednik KS predstavil tudi zaključek izgradnje II. faze kanalizacijskega omrežja ter razširitev ceste na isti trasi.

 

Letni koncert MoPZ Anton Bezenšek

Pevci moškega zbora so pod vodstvom Matevža Pušnika s koncertom okronali uspešno pevsko sezono in ga tokrat izpeljali malo drugače. Odpeli so ga v akustično najboljšem ambientu – v farni cerkvi na Frankolovem. V izvrsten in zahteven program so vključili ženski solo v izvedbi mlade sokrajanke Vesne Kotnik. Tudi vloga gostij je pripadala domačinkama, Klementini Selčan in Patriciji Jakop, ki sta se v vokalno-instrumentalni izvedbi javnosti predstavili prvič. Za dodatno navdušenje občinstva sta gostji z mlajšimi zborovskimi pevci in z zborovodjem skupaj odpeli še pesem v mešani izvedbi, česar do sedaj nismo bili vajeni.

 

Med koncertom sta predsednik in tajnik Sveta KS Frankolovo podelila priznanja, ki so jih letos prejeli:


Kolektiv Gostilne Turist
– za ponovno oživitev nekoč zelo znane gostilne in kakovostne gostinske ponudbe na Frankolovem. Ta že poltretje leto obratuje pod vodstvom mladega gostinca Francija Kralja in njegove ekipe. Kolektiv se zaveda, da je za uspešno poslovanje treba živeti s krajem. V tem slogu materialno in s storitvami podpira društva in institucije v kraju ter pri tem ne gleda na dobiček.

 

Igor Rotar – za aktivno delo v več krajevnih društvih, sodelovanje s krajevno skupnostjo in pomoč pri ohranjanju krajevnih običajev. S svojimi talenti in delovno vnemo je kraju vtisnil svojevrsten pečat, najbolj njegov pa je velikonočni pirh.

 

Vlasta Gregorc – za dolgoletno, neutrudno in aktivno delo v Turističnem društvu Frankolovo, kjer deluje tudi kot članica izvršnega odbora. Društvu je ostala zvesta tudi v času največje društvene krize. Kot dobra pevka je članica dveh mešanih pevskih zborov v Vojniku in Celju.

 

Iskrene čestitke nagrajencem in vsem krajanom ob prazniku!

 

Sonja Jakop

Foto: Dani Landekar, Dolfi Jakop

 

Oglejte si tudi