Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Hilda Goršek tudi drugače

Hildo Goršek v glavnem poznamo po peki kruha in peciva, saj če drugače ne, se vedno pojavi s svojimi izdelki na prireditvah, ki jih organizirajo društva ali ob otvoritvah objektov. Če ne pride sama, pa jo mi povabimo kot sponzorko in velikokrat nam ustreže. Poznamo jo tudi po izvrstni kmečki hrani, suhomesnatih izdelkih in dobri domači kapljici.
Hilda ima zelo lepo urejeno zunanjost in notranjost objektov. Povabila me je v bivalne, delovne in gospodarske prostore, kjer dobiš takoj občutek urejenosti, svežine in pridnih rok. Ima tudi status učne kmetije, kar še posebej pogojuje prilagojenost kmetije učnim pogojem. Šole se velikokrat oglasijo pri njej zaradi praktičnega dela in spoznavanja kmečko-turističnega utripa.

 

Popeljala me je v gospodarski del objekta, v katerem se nahaja v enem delu drobnica, v drugem delu ima kokoši, saj prisega na domača jajca, ima pa tudi svoje prašiče. Pravkar si ureja prostore za predelavo mesa in sušilnico za meso. Nobeno delo ji ni težko, ima utečen sistem, seveda pa to zahteva svoj čas in napor. Vendar Hilda to zmore in kot pravi, dokler bo pri moči se bo s tem ukvarjala, saj v tem delu tudi uživa. "Nič mi ni bilo dano," pravi. "Vse sem si ustvarila sama in to cenim.

Najdem pa tudi čas zase, rada poklepetam in se družim s pozitivno naravnanimi ljudmi. Prišel je čas, ko lahko pomagam tudi drugim, ki so pomoči potrebni."

 

Ob slovesu sem ji zaželel predvsem zdravja in da doseže še vse cilje, ki si jih je zadala v prihodnosti.

Srečno Hilda!

 

Tekst in slike: Jure Vovk

Oglejte si tudi