Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 26.06.2017

jasno
Zvečer bodo še krajevne nevihte, ponoči se bo vreme povsod umirilo in do jutra se bo zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju 19 stopinj C.
15°C | 30°C
torek, 27.06.2017
14°C | 30°C
sreda, 28.06.2017
16°C | 29°C
četrtek, 29.06.2017
17°C | 24°C
petek, 30.06.2017
14°C | 24°C
Opozorila
Nedelja, 25.6.2017 ob 18h
Zvečer bodo predvsem v jugovzhodni Sloveniji še možne krajevno močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra.
15°C
30°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del...


DRUŠTVA

| |
14.01.2012      10:31
A A

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del


Člani vinogradniškega društva smo se v januarju letos udeležili še praktičnega dela usposabljanja priprave, izdelave in pravilnega sušenja suhomesnatih izdelkov, predvsem salam.


Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Deli:

Na domačiji Križnik Vinka iz Trobnega Dola pri Laškem, ki nam je pred dnevi podal teoretični del, nam je tokrat odprl vrata vseh svojih delovnih prostorov, v katerih se odvija proces vseh treh postopkov izdelovanja salam.  Z zanimanjem smo prisluhnili njegovim besedam, bilo pa je tudi kaj videti. V primarni pridelavi in obdelavi surovega mesa smo videli, da je meso prve kakovosti in da le ta zagotavlja tudi kakovosten končni izdelek. 

 

V nadaljevanju nam je pokazal in razložil postopek izdelave salam in klobas vse do vrat dimnice, kjer se izdelki dimijo in potem obesijo za sušenje. Potem pa nas je peljal v prostore, kjer izdelki zorijo. Bilo je kaj videti, to pa je bil povod, da so se nam oglasili tudi želodci.

 

Med malico smo mu zastavljali vprašanja, na katera nam je odgovarjal, izmenjali pa smo tudi izkušnje in ugotavljali kje grešimo pri izdelavi domačih salam v posameznih fazah postopkov. Njegova gostoljubnost in pripravljenost svetovati nas je očarala še posebej, ko nam je za popotnico naložil salamo velikanko, za vsa usta vinarskega društva Vojnik.

 

Jurij Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 115
Izšla: 19.06.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Junij 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5
28.06.2017 | Ostalo
Repair cafe

Bodite prvi pri oddaji mnenja.