Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 22.10.2017

oblačno
Popoldne bo oblačno, padavine se bodo razširile nad vso državo. Predvsem v južni Sloveniji bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Zapihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 m, v noči na ponedeljek pa lahko ponekod tudi pod 1000 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj C.
8°C | 15°C
ponedeljek, 23.10.2017
6°C | 15°C
torek, 24.10.2017
4°C | 16°C
sreda, 25.10.2017
2°C | 17°C
četrtek, 26.10.2017
4°C | 22°C
Opozorila
Nedelja, 22.10.2017 ob 11h
Danes popoldne bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo najmočnejši sunki vetra dosegali hitrost od 100 do 120 km/h. Že v drugi polovici noči na ponedeljek bo hitro slabela.
8°C
15°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del...


DRUŠTVA

| |
14.01.2012      10:31
A A

Po teoretičnem usposabljanju še praktični del


Člani vinogradniškega društva smo se v januarju letos udeležili še praktičnega dela usposabljanja priprave, izdelave in pravilnega sušenja suhomesnatih izdelkov, predvsem salam.


Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Razlaga o kvaliteti mesa za salame
Deli:

Na domačiji Križnik Vinka iz Trobnega Dola pri Laškem, ki nam je pred dnevi podal teoretični del, nam je tokrat odprl vrata vseh svojih delovnih prostorov, v katerih se odvija proces vseh treh postopkov izdelovanja salam.  Z zanimanjem smo prisluhnili njegovim besedam, bilo pa je tudi kaj videti. V primarni pridelavi in obdelavi surovega mesa smo videli, da je meso prve kakovosti in da le ta zagotavlja tudi kakovosten končni izdelek. 

 

V nadaljevanju nam je pokazal in razložil postopek izdelave salam in klobas vse do vrat dimnice, kjer se izdelki dimijo in potem obesijo za sušenje. Potem pa nas je peljal v prostore, kjer izdelki zorijo. Bilo je kaj videti, to pa je bil povod, da so se nam oglasili tudi želodci.

 

Med malico smo mu zastavljali vprašanja, na katera nam je odgovarjal, izmenjali pa smo tudi izkušnje in ugotavljali kje grešimo pri izdelavi domačih salam v posameznih fazah postopkov. Njegova gostoljubnost in pripravljenost svetovati nas je očarala še posebej, ko nam je za popotnico naložil salamo velikanko, za vsa usta vinarskega društva Vojnik.

 

Jurij Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 116
Izšla: 21.09.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
22.10.2017 | Ostalo
Pohod po Tončkovi poti
25.10.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica Repair Cafe
26.10.201 | Ostalo
Komemoracija v Novi Cerkvi
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija na Frankolovem
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija v Vojniku
27.10.2017 | Kultura
Letni koncert Arclinskih fantov
28.10.2017 Ni kategorije
SLOVENSKO DALMATINSKI VEČER
31.10.2017 | Ostalo
Komemoracija na Stranicah
22.10.2017 | Ostalo
Pohod po Tončkovi poti
25.10.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica Repair Cafe
26.10.201 | Ostalo
Komemoracija v Novi Cerkvi
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija na Frankolovem
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija v Vojniku

Bodite prvi pri oddaji mnenja.