Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Ekipa prve pomoči GZ Vojnik - Dobrna 4. na regijskem preverjanju

V soboto, 11. junija 2011, sta se regijskega preverjanja ekip prve pomoči CZ udeležili ekipi GZ Vojnik - Dobrna in skavtov Rakova Steza. Priprave na tekmovanje so potekale od februarja. Strokovno vodstvo je nudil Vlado Mikuž.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Celje je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, območnim združenjem RK Celje in Mestno občino Celje organizirala 17. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki je potekalo v soboto, 11. junija 2011, v Celju.

Preverjanje, z začetkom ob 8. uri, je potekalo na treh lokacijah v Celju. Na ta način so približali prvo pomoč javnosti ter občanom prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale ob naravnih nesrečah. V sklopu preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči je potekala tudi predstavitev dejavnosti različnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Ekipa GZ Vojnik - Dobrna z vodjo Martino Težak se je odlično odrezala, saj je osvojila 4. mesto, skavti pa so prav tako pokazali veliko znanja in osvojili predzadnje mesto. Preverjanje je trajalo deset minut, a je bilo zelo zahtevno.

Milena Jurgec

Foto Aleš Mlinar

Oglejte si tudi