Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Razstava ročnih del izpod pridnih rok Šembidcev

Teden po veliki noči sta TD in TIC Podnanos pripravila razstavo ročnih del izpod pridnih rok Šembidcev. Svoje izdelke, ki so jih domačini pripravili v zadnjem letu, so razstavili v dvorani kulturnega doma Janka Premrla Vojka v Podnanosu v soboto in nedeljo, 6. in 7. aprila.
Razstavo smo pripravili že drugo leto. Razstavljalo je okrog 40 domačinov.

Številni obiskovalci so si ogledovali čudovite vezenine, šivanja, pletenja, kvačkanja, klekljanja, čudovite slike domačih amaterjev in ostale ročne izdelke. Unikatni izdelki so bili izvirno izdelani in dovršeni.

Največ izdelkov so pripravili člani Ustvarjalnice (v okviru Turističnega društva Podnanos), ki so ustvarjali vsak torek od letošnjega januarja pa vse do velike noči. Množično so izdelovali copatke za dojenčke, ki so jih po razstavi podarili porodnišnici.

Ker si v Podnanosu prizadevamo za medgeneracijsko sodelovanje, so svoj kotiček na razstavi dobili tudi osnovnošolski otroci iz Osnovne šole Draga Bajca v Vipavi, podružnice Podnanos. Otroci so prinesli na razstavo vzglavnike, na katerih so njihova dela vezenja z različnimi motivi. Turističnemu društvu Podnanos je to še posebej v ponos, da so se razstave udeležili tudi mladi.

Tudi letošnja razstava je dosegla številne pohvale. To nam je še posebej v ponos, zato vabi Turistično društvo Podnanos  še nove ustvarjalce, da se jim pridružijo v novem šolskem letu pri ustvarjanju.

Več izdelkov z razstave si lahko ogledate na spletni strani TIC Podnanos.

 

Cecilija Vitežnik, foto arhiv TIC Podnanos

Oglejte si tudi