Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Gasilska intervencija v Pristanu

Požig nevarnih snovi pred Centrom starejših Pristan v Vipavi, 10. julija, se je po zaslugi Prostovoljnega gasilskega društva Vipava končal srečno za vse. In na srečo je šlo tokrat le za predstavitev delovanja PGD Vipava.
V vetrovnem dopoldnevu se je najprej zaslišala sirena in že so uniformirani gasilci vlekli in razvijali cevi. Gasilna pena je prekrila zelenico pred Centrom starejših Pristan in požar je bil v nekaj minutah pogašen.

Stanovalci so z varne razdalje z zanimanjem spremljali dogajanje in se po tihem zavedali, da bi akcija lahko bila tudi resnična. Vendar je šlo na srečo tokrat le za predstavitev dejavnosti vipavskih gasilcev pod vodstvom Kruna Vitkovića.

Prostovoljni gasilci so tako dokazali, da ne pomagajo samo v nesrečah in pri reševanju človeških življenj, ampak znajo včasih ljudem preprosto prisluhniti ter jim polepšati in popestriti dopoldan. Poseben vtis so na stanovalce Pristana naredili z razlago o različnih tehnikah gašenja ter s predstavitvijo gasilskega vozila, vsi pa so srečanje zaključili z željo in upanjem, da prave pomoči pri gašenju požara v Pristanu ne bi nikoli potrebovali.

Mateja Hlača

Oglejte si tudi