Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Dan spomina

V nedeljo, 22. februarja, smo se ajdovski skavti zbrali pri večerni maši v Šturjah, da bi skupaj praznovali Dan spomina, rojstni dan našega ustanovitelja, Roberta Baden-Powella.
Pri sveti maši smo se zahvalili za vse izkušnje in prijateljstva, ki smo jih pridobili pri skavtih, potem pa smo v Marijinem domu obnovili svoje skavtske obljube. Obiskal nas je tudi duh Baden-Powella, kateremu smo izročili pisma s seznami vseh dobri del, ki smo jih naredili. 22. februar je namreč 'Dober dan', na katerega se pripravljamo predvsem z dobrimi deli, k čemur nas spodbuja tudi mož, ki praznuje na ta dan. Kljub temu, da ga že veliko časa ni več med nami, njegove besede še vedno dvigajo naš skavtski duh.

»Na resnično pravi poti k sreči pa je tisti, ki srečo deli z drugimi. Poskusite zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli. In ko boste vi na vrsti, da vzamete slovo od življenja, boste to storili srečni in v prepričanju, da ste dali vse od sebe, ne da bi zapravljali svoj čas. Bodite pripravljeni srečni živeti in srečni umreti. Nikoli ne prelomite skavtske prisege – tudi ko ne boste več otroci. Naj vam Bog pomaga pri tem!«

VK

Oglejte si tudi