Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Evakuacijska vaja v Vrtcu Tržič – enoti Palček

V četrtek, 15. maja, se je sredi dopoldneva na hodniku enote Palček zaslišalo: »V kuhinji gori!« Prva misel ni bila, da bomo tokrat ob kosilo, slastne čevapčiče, ampak – kot je treba – misel na predpisano evakuacijsko pot in zbor na predvidenem varnem zbirnem mestu.

Objekt je bil izpraznjen v manj kot dveh minutah, vsi prisotni v vrtcu pa smo se na zbirnem mestu pri peskovniku brez zapletov zbrali v petih minutah. Vsi – živi in zdravi ter zadovoljni, da bomo ob morebitnem resničnem požaru ali drugih izrednih razmerah vedeli, kako kar najhitreje varno zapustimo stavbo. Strokovni delavci in ostali zaposleni smo bili s potekom vaje seznanjeni, za otroke pa je bilo vse skupaj novo in vznemirljivo, sploh ko je po cesti prihrumel gasilski tovornjak.

Po končani vaji so si otroci lahko ogledali gasilsko opremo, vozilo in, kar je najpomembneje, lahko so se preizkusili v »gašenju«, torej držanju grozovito težkega ročnika, iz katerega je špricalo na vse konce. Za pomoč pri uspešni izvedbi se zahvaljujemo gasilcem PGD Bistrica pri Tržiču in lahko dodamo le še to, da si želimo, da bi jih čim manjkrat potrebovali v stiski in v vrtcu uživali, kot smo to dopoldne.

Povezave

Vrtec Tržič

Oglejte si tudi