Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

STOPNIČKE ZA PROSENIKA

 

 

Pretekli vikend se je na Madžarskem dirkališču Hungaroring odvijala še ena tekma za prvenstvo Alpe Adria in tudi tokrat je bil vikend več kot uspešen. Janez Prosenik AMD Trebnje nas je tudi tokrat razveselil z odličnim 3 mestom.

Vozil je v kategoriji Superbike z BMW RR1000 pod številko 7.

Tekmovalci so imeli v petek na razporedu najprej proste treninge, v soboto pa kvalifikacije. Janez si je na kvalifikacijah privozil 5 startno pozicijo.

Že v soboto popoldne je bila na razporedu prva dirka v razredu Superbike. Dirko je začel odlično in se takoj povzpel na drugo mesto. V drugem krogu ga je sotekmovalec izrinil iz proge in je tako pristal na 7 mestu. Po 14 krogih se mu je uspelo pribiti do nehvaležnega 4 mesta, kar je bil več kot odličen rezultat, saj je bila konkurenca zelo močna. Takoj po dirki, se je ekipa  pripravljala na tekmo naslednjega dne. Spremenili so le manjše nastavitve na motorju in se odločili za drugo trdoto pnevmatik.

V nedeljo je bilo zjutraj na razporedu še jutranje ogrevanje in dokončna odločitev za nastavitve za tekmo.

Tekmo je Janez začel odlično in si takoj priboril 3 mesto. Nato je v četrtem krogu naredil manjšo napako in zdrsnil na 7 mesto. Z hitro vožnjo se je Janezu uspelo prebiti na 3 mesto, katerega je do konca tekme tudi obrzal.

Dokazal je, da se zna odlično boriti in kljub manjšim napakam odpeljati odlično vožnjo.

Na dirki nas je zastopal tudi Marko Jerman kateri je v kategoriji Stock 1000 dosegel 3 in 4 mesto, prav tako Matej Kraljič kateri je dosegel 6 in 7 mesto. V kategoriji Superbike je bil 3 in 4 Berto Camlek.

 

Izjava Janeza Prosenika:

» Z vikendom se zelo zadovoljen. Motor še vedno ni popoln, vendar smo vsako tekmo bližje. Najbolj sem vesel z nedeljskim rezultatom 3 mesto, saj sem videl, da se lahko brez problema borim za prva mesta. Vmes sem naredil manjšo napako, katera me je morebiti stala še boljše uvrstitve. V soboto pa sem zares odlično začel in sem se boril za prvo mesto, po tem pa me je sotekmovalec izrinil iz proge, in zaradi res hitrega tempa nisem mogel biti boljši kot 4. Še zadnjo priliko za prvenstvo AA bom imel septembra na Slovaškem, in mislim, da če ne bom večjih težav lahko upam na tako dober rezultat kot ta vikend ali pa še boljši. Zares bi se zahvalil tudi moji ekipi, katera mi je tudi tokrat zelo pomagala in pa tistim navijačem, kateri so me prišli osebno spodbujati in tudi tistim doma.«

REZULTATI

RACE 1

  1. Jan Halbich CZ
  2. Ronald Resch AUT
  3. Berto Camlek SLO
  4. JANEZ PROSENIK SLO

RACE 2

  1. Jan Halbich CZ
  2. Ronald Resch AUT
  3. JANEZ PROSENIK SLO

Ta vikend pa se bo na nemškem dirkališču Oschersleben odvijala 3 dirka za World Endurance Championship, kjer bo za francosko ekipo zopet vozil Janez Prosenik.

Dirka se začne v soboto ob 12h in konča zvečer ob 20h.

Oglejte si tudi