Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

NA 14. FESTIVALU GASTRO TUROPOLJA V VELIKI GORICI LETOS TUDI PONUDNIKI IZ OBČINE TREBNJE

V nedeljo, 18. 10. 2015, je v Veliki Gorici na Hrvaškem potekal 14. festival Gastro Turpolja, kjer so se letos predstavili tudi gostinci in obrtniki iz občine Trebnje.

Festival Gastro Turopolja je festival kulinarike, vina in domače obrti in je ena izmed najbolj prepoznavnih in obiskanih manifestacij v Veliki Gorici, na kateri pridejo na račun vsi ljubitelji dobre hrane in pijače. Bogata gastronomska ponudba je vključevala: domačo turopoljsko kuhinjo in specialitete gostov z otoka Korčule in Lastova, za velike količine »kotlovine« pa so poskrbela tamkajšnja gasilska društva.

 

Na povabilo Združenja obrtnikov Velika Gorica in Turistične skupnosti Velika Gorica smo se k sodelovanju odzvali skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Trebnje. Občino Trebnje so tako prvič (in po enkratnem doživetju zanesljivo ne zadnjič) predstavljali: Gostilna Meglič, Dobrote Dolenjske, Opara d.o.o. s čaji in kavami Nanni ter izdelovalka unikatnih keramičnih izdelkov, Irena Blaznik. Obiskovalci festivala so bili navdušeni tako nad salamami, klobasami in vinom Gostilne Meglič kot tudi nad siri, marmeladami in piškoti Dobrot Dolenjske. V precej hladnem dopoldnevu sta Alja in Jan (Dobrote Dolenjske) obiskovalce ogrela s šilcem žganja, komur pa žganje ni ustrezalo, je zagotovo segel po kavah in čajih znamke Nanni, s katerimi sta obiskovalce navduševala Mateja in Mitja. Za umetniški vtis je z razstavo čudovitih keramičnih izdelkov na stojnici poskrbela Irena Blaznik. Skoraj največje navdušenje tako med mladimi kot tudi starejšimi pa je izzvala Dobrotka, ki je veselo poplesavala v ritmih žive glasbe in vabila obiskovalce med ponudnike iz občine Trebnje. 

 

Po odzivih obiskovalcev in predstavnikov veliko-goriškega združenja obrtnikov in turistične skupnosti ter občine je našim ponudnikom uspelo predstaviti občino Trebnje v presežnikih in marsikdo si je zaželel naših izdelkov in zato obljubil obisk naših krajev.

 

Za sproščen, pa vendarle odgovoren in uspešen nastop in predstavitev občine Trebnje se torej zahvaljujemo vsem udeležencem in se priporočamo tudi za naslednje leto, ko bomo festival obiskali še bolj množično.

 

Občinska uprava

Oddelek za splošne zadeve

 

Oglejte si tudi