Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Pevski seminar na Glasbeni šoli Trebnje

V soboto, 31. januarja 2015, smo na Glasbeni šoli Trebnje na pobudo ravnateljice Tatjane Mihelčič Gregorčič in profesorice petja Barbare Lotrič pripravili celodnevni pevski seminar za učence petja glasbenih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Seminar je vodila priznana pevska pedagoginja in profesorica na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, Tatjane Vasle.
Zaradi velikega števila udeležencev seminarja je bila dvorana Glasbene šole Trebnje na Golievem trgu 4 cel dan nabito polna. Preko 40 pasivnim udeležencem seminarja se je pridružilo tudi 7 pevskih pedagogov in 14 aktivnih udeležencev.

Po uvodnih besedah ravnateljice Tatjane Mihelčič Gregorčič se je seminar začel s krajšim predavanjem o razsežnostih petja, pravilnem dihanju in o poučevanju petja. Sledile so individualne učne ure z aktivnimi udeleženci seminarja. Vsak izmed učencev je zapel pripravljeno skladbo, ki jo je nato ob pomoči predavateljice tehnično in interpretacijsko tudi izpopolnil. Pri klavirju je učence spremljala prof. Taja Levstik, učiteljica Glasbene šole Trebnje.

Občinstvo je seminar, ki se je končal v poznih popoldanskih urah, spremljalo z velikim navdušenjem in zanimanjem. Delovni dan smo zaključili z željo po vnovičnem srečanju na podobnih delavnicah, ki še dodatno pripomorejo k ustvarjalni vnemi in zavzetosti tako učencev kot učiteljev.

 

Barbara Lotrič

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                  

 

 

Oglejte si tudi