Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Koncert komornih skupin

Glasbena šola Trebnje je v torek, 10. februarja, in v sredo, 11. februarja, v avli Osnovne šole Trebnje izvedla 2 koncerta, posvečena skupinskemu muziciranju.

Na torkovem koncertu je nastopilo 80 učencev,  ki sodelujejo v različnih komornih skupinah glasbene šole. Tako so se predstavili trio flavt, trobilni kvartet, orkester saksofonov, trobilni kvintet, kitarski orkester, harmonikarski orkester in pihalni orkester Glasbene šole Trebnje. Nastopajoče je za koncert pripravilo 8 mentorjev.  

Na sredinem koncertu so se predstavili učenci treh pevskih zborov, otroški godalni orkester in učenci prvih razredov inštrumentalnega pouka. Skupno se je na odru predstavilo 90 učencev, ki jih je za nastop pripravilo 13 učiteljev.

Avla Osnovne šole Trebnje je bila ponovno skorajda premajhna za veliko število obiskovalcev, ki so bili nad koncertoma izjemno navdušeni. Veliko zanimanje za tovrstne koncerte vsekakor kaže na to, da je glasbena šola nepogrešljiv organizator kulturnih dogodkov, ki še dodatno pripomorejo k duhovni rasti vsakega posameznika.

Zahvala za uspešno izvedbo koncerta gre predvsem prizadevnim učencem in njihovim mentorjem, pa tudi ravnatelju OŠ Trebnje gospodu Radu Kostrevcu, ki nam je za izvedbo koncertov prijazno odstopil prostor.

 

TM

 

Oglejte si tudi