Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje GASILCI - LOVCI 2013

V času Jurjevih dnevov smo se zbrali gasilci in lovci na tradicionalnem srečanju
 

Tudi gasilci PGD Sv. Jurij kot lovci LD Sv. Jurij Jurovski dol  želimo prispevati svoj delež k prijetnejšemu praznovanju občinskega praznika Občine Sv. Jurij v Slov. goricah.

 

Letos  smo se zbrali 26. april 2013 na že triindvajsetem srečanju obeh društev.  Zraven srečanja in prijetnega druženja se pomerimo v  sedmih panogah. Zbijanje tarče s curkom vode iz brentače, streljanje z malo kalibrsko puško, vleka vrvi, mali nogomet, kartanje, šah in pikado.

 

Ob medsebojnem merjenju moči je vzdušje precej športno, še posebej ob analizi posameznih rezultatov. Zadnja leta je športna sreča naklonjena bolj PGD Sv. Jurij, zato je seveda razumljivo da so ob dvigu pokala glasnejši gasilci.

 

Srečanje organizira vsako leto drugo društvo. Letos je bila na vrsti LD Sv. Jurij. »Družinski kuhar« Mirko Majer pripravi odličen srnjakov golaž. Letos je zaradi odsotnosti Mirka prijazno priskočila na pomoč Gostilna Špindler. Nikoli pa nam ne zmanjka odlične domače kapljice.

 

Takšna ali podobna srečanja bogatijo kraj, bogatijo društva in ne nazadnje vsakega posameznika. V tempu katerega živimo se marsikdaj nimamo časa niti ustaviti in pozdraviti prijatelja. Kaj še, da bi z njim ali katerim drugim krajanom sedli in se pogovorili, ne samo o sedanjih neprijaznih časih, ampak  tudi o prijetnih temah, ki jih je na takšnih srečanjih vedno dovolj.

 

Tudi izkušnje iz drugih društev so zelo pomembne. Gasilci in lovci smo veliko krat v podobnih situacijah. Gasilci  se  morajo bojevati z ognjem ali drugimi  nesrečami ter pomagati krajanom takrat, ko jih potrebujejo. Lovci pa moramo skrbeti za gojitev divjadi, očuvanju naravnega bogastva in skrbeti za pravilen poseg med posamezne vrste, kot jih predpisujeta zakon in stroka.

 

Letos smo se ob nagovoru še posebej zahvalili PGD za njihovo hitro akcijo, ko nam je dva krat zagorel lovski dom. Na srečo smo nekaj časa lahko nekoliko mirnejši vsi občani, saj je domnevni požigalec prijet.

 

Med našim  druženjem  so se nam pridružili župan Peter Škrlec, župnik Janko Goergner, predsednik Društva upokojencev Sv. Jurij Jože Šinko in predstavnik Čebelarskega društva Sv. Jurij,  Ivan Leš. Vsi gostje so s prijaznimi besedami obogatili naš večer.

 

 

Franc Krivec

Starešina LD Sv. Jurij

Oglejte si tudi