Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 23.06.2017

pretežno oblačno
Ponoči bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, na vzhodu do 22 stopinj Celzija.
16°C | 34°C
sobota, 24.06.2017
18°C | 34°C
nedelja, 25.06.2017
18°C | 32°C
ponedeljek, 26.06.2017
14°C | 30°C
Opozorila
Četrtek, 22.6.2017 ob 19h
Sredi dneva in popoldne bo v večjem delu Slovenije velika toplotna obremenitev.
16°C
34°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Priprava obloženih kruhkov


DOGODKI, DRUŠTVA

| |
09.05.2013      11:45
A A

Priprava obloženih kruhkov


Na tretjem kuharskem tečaju so se pripravljali obloženi kruhki.


Razstava pekovskih izdelkov
Razstava pekovskih izdelkov
Deli:

V petek, 19. aprila 2013 so članice Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. Goricah v sklopu »Jurjevih dnevov« pripravile kuharski tečaj. Tokrat so se pod vodstvom Zlatka Voglarja, lotile priprave obloženih kruhkov, ki so nastajali iz večinoma domačih sestavin: meso iz tunke, domače salame, bunke, zaseke, domačega kruha idr. Pripravile so preko 400 kosov bogato obloženih in okrašenih kruhkov. Kruhke so ponudile na pogostitvi, ki je potekala zvečer po osrednji občinski proslavi.

Ob tej priložnosti so tudi pripravile manjšo razstavo. Predstavile so »Jurovsko rožico«, ki so jo članice izdelale po lastni zamisli in še nekaj drugih izdelkov iz testa.

Prostore za tečaj jim je tokrat odstopila OŠ Jožeta Hudalesa, za kar se jim najlepše zahvaljujejo. Zahvaljujeo se tudi županu Petru Škrlecu, ki si je vzel čas in počastil članice s svojim obiskom. Vesele so bile njegove pohvale za trud, ki so ga vložile v pripravo kruhkov.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.