Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Tinktura iz trobentic

Tinktura iz trobentic je šestintrideseta tinktura, ki jo izdelujemo sami. Sekcija za zelišča pri ŠD Javor spoznava zdravilnost zelišč, rastočih na Javorskem področju in z naravnimi bio pridelki izdeluje vrhunske ročno izdelane izdelke.
S pogovori med člani in z geslom "Več glav, več ve" dodajamo v našo trgovinico nove vrhunske izdelke.
Pater Simon Ašič v priročniku za nabiranje zdravilnih zelišč o trobenticah pravi, da čaj iz svežih, poparjenih cvetov zdravi vse vrste katarjev in sčisti iz telesa zimsko navlako, ki se je nabrala ob neprimerni, enostranski hrani. Izvleček, ki se nahaja v tinkturi trobentic, vse zdravilne lastnosti trobentic še potencira. Alkohol povleče iz zelišč največ zdravilnih snovi.

 

Tinktura iz trobentic lajša kašelj in bronhitis, nadomešča vitamin C in čisti dihala, posebno pri starejših ljudeh. Prav tako preprečuje ali vsaj blaži pljučnico, čisti kri, ledvice, sečila in odvaja seč ter pa krepi živce in srce, blaži migreno, živčni glavobol, zmanjšuje drgetanje udov in se obnese pri nespečnosti.
Trobentica zdravi protin in revmo, zato je tinktura iz trobentic pravi balzam za te bolnike. Daljše pitje tinkture iz trobentic ju prežene.

 

Sekcija za zelišča pri ŠD Javor

 

http://trgovina.janezjavorski.si/

Oglejte si tudi