Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

OBJAVLJENI SO RAZPISI ZA UDELEŽBO NA OBMOČNIH REVIJAH

Pomlad je čas območnih revij, ki jih organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti.  Na revijah se srečajo ljubiteljski kulturni ustvarjalci in predstavijo svoje delo, spremljajo jih pa tudi strokovni spremljevalci.  OI JSKD Litija je letos razpisal naslednje območne revije in srečanja:

FOLKLORA - Srečanje odraslih folklornih skupin ter pevcev ljudskih pesni in godcev ljudskih viž Zasavja bo po nekaj letih znova v Litiji, oziroma v Šmartnem, kjer bo v jeseni tudi državno srečanje pevcev ljudskih pesni in godcev ljudskih viž.
Območna revija bo 12. marca 2016. Na reviji lahko sodelujejo folkloristi iz območnih izpostav Litije, Zagorja in Trbovelj.

Rok za prijavo: 12. februar 2016.

PLES – Območna revija plesnih skupin, ki  poteka pod naslovom Plesni bazar, bo v 15. aprila v Litiji.

Rok za prijavo: 11. marec 2016

PEVSKI ZBORI:

Otroška in mladinska revija pevskih zborov bo potekala v dveh koncertih v aprilu. (20.4. v Litiji, 21.4. v Šmartnem).

Rok za prijavo: 4. marec 2016

Revija odraslih pevskih zborov bo predvidoma izvedena v dveh koncertih (če bo dovolj prijav). Prvi koncert bo v Litiji (12.5.) in drugi v Šmartnem (13.5.).

Rok za prijavo:  31. marec 2016

GLEDALIŠČE IN LUTKE:
Vizije 2016 - festival mladinske kulture, ki želi prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na likovnem področju in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne mladinske umetniške produkcije.

Revija otroških gledaliških skupin in revija lutkovnih skupin bosta  potekali 5. in 6. aprila v Litiji.

Linhartovo srečanje, ki je namenjeno odraslim gledališkim skupinam, bo organizirano v obliki individualnih ogledov. 

Rok prijave za vse gledališke in lutkovne skupine: 31. Januar 2016

Kako se prijaviti na revije:

  • Prijava za gledališke in lutkovne skupine  je letos elektronska. Dostopna je na spletni strani JSKD. Razpis in prijavnico najdete na povezavi:  http://www.jskd.si/gledalisce-in-lutke/festivali_gledalisce/uvod_festivali_gledalisce.htm
  • Vsi ostali razpisi in prijavnice (folklora, ples, zborovstvo) so prav tako dostopni na spletni strani JSKD, vendar prijava ni elektronska. Prijavnice  so priložene v članku spodaj, najdete jih pa tudi na povezavi: http://www.jskd.si/kulturna-mreza/osrednja-slovenija/litija/predstavitev.htm  Prijavnico izpolnite in jo pošljete po e-pošti na naslov: oi.litija@jskd.si do roka, ki je naveden v posameznem razpisu.

 

Za več informacij pokličite ( 0189 62 290; 041 530 624) ali pišite na oi.litija@jskd.si .

Vljudno vabljeni k sodelovanju na revijah!

Oglejte si tudi