Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

JSKD NAPOVEDUJE TRETJI TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE IN VABI K SODELOVANJU

Teden ljubiteljske kulture je namenjen osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo. Po vsej Sloveniji bo potekal med 13. in 22. majem 2016.  Vsako leto se mu pridruži več društev, ustanov in posameznikov. Projekt dosega svoj namen, ki je spodbuditi ustvarjalce, da stopijo na svetlo, se predstavijo in tako pokažejo, koliko posameznikov se pri nas v prostem času ukvarja s kulturo in kako dobri so v tem.

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita lokalne skupnosti, kulturna društva, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, posameznike ter izobraževalne in kulturne ustanove, da se mu pridružijo s svojimi programi. To lahko storijo na spletni strani na http://tlk.jskd.si/ . Sodelujejo lahko s predstavo, koncertom, razstavo, razpravo, dnevom odprtih vrat, javno vajo in podobnim.

 

Osrednja tema letošnjega Tedna ljubiteljske kulture je namenjena zborovskemu petju. Območna izpostava Litija se bo v projektu sodelovala z revijo odraslih pevskih zborov, vabi pa tudi druge ustvarjalce, da se pridružijo prazničnemu tednu. Vsi prijavljeni dogodki bodo objavljeni v koledarju dogodkov na spletni strani tlk.jskd.si.

 

Pridružite se lahko tudi dodatnim aktivnostim pod skupnim imenom NAJ SE VIDI! Gre za nagradne natečaje, kot je TLK kukalo (izbor najboljše fotografije in pesmi, ODPRTE ATELJEJE (vabilo umetnikom in ustvarjalcem, da odprejo svoje ateljeje za javnost) in PROJEKT STOPITE NA SVETLO (vabilo vsem prebivalcem Slovenije, da na okenske police ali pred hiše, v trgovinske izložbe …  na ogled postavijo predmete, ki ponazarjajo umetniško zvrst, s katero se ukvarjajo.

 

Več informacij na http://tlk.jskd.si/ in tudi v priponki spodaj.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

 

Oglejte si tudi