Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Letni koncert šmarskih tamburašev

Šmarski tamburaši so v soboto, 11. aprila, priredili v Kulturnem domu v Šmartnem svoj redni letni koncert. V goste pa so povabili člane Okteta Valvasor, s katerim so skupaj zaigrali tudi nekaj znanih pesmi.
Zlati Šmarski Tamburaši iz letošnjega regijskega tekmovanja, so se občinstvu, pod vodstvom Štefana Vidica, predstavili z znanimi skladbami in priredbami prav za njihov orkester; med drugim tudi Aldebaran – zvezda daljnega vzhoda, Speak softly – iz filma Boter, Gitara Romana, El Condor Pasa, Funiculi Funicula in druge. Kot solisti so s tamburaši sodelovali tudi Nika Pavlič na flavti, Samo Vidic na violini in baritonist Darko Vidic. Gostje večera so bili člani Okteta Valvasor, ki je pred skoraj tremi desetletji pričel sestavljati glasbeni mozaik v litijskem okolišu. Tudi ta večer so fantje nastopili v sodelovanju z harmonikarjem Markom Krebsom, ki jih je pri zadnjih dveh pesmih tudi spremljal.

 

Z nežnimi melodijami Tamburaškega Orkestra Šmartno in ob ubrani pesmi članov Okteta Valvasor smo zaključili prijeten večer; Klakar, Da te mogu pismom zvati, Ne dirajte mi ravnicu in Zdaj igra naša muzika so zaključne pesmi, ki so nam obiskovalcem, skupaj z drugimi izvedenimi melodijami, ta večer odmevale in blagozvočno zvenele v ušesih še dolgo v noč.  

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi