Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Tek po gričih

Konjiški skavti so v soboto, 25. junija, v okviru vseslovenskega projekta Za zdravje mladih, organizirali dogodek »Tek po gričih« in predavanje o zdravi prehrani, ki je potekalo dan prej v Domu kulture Slovenske Konjice. Predavanje je izvedla Marjana Iršič iz Zdravstvenega doma Celje, ki je udeležencem podala informacije o pomenu prehrane za zdravje ter napotke, kako v pestri ponudbi na trgovskih policah izbrati kvalitetna in zdrava živila. Udeleženci so pridobili veščine, kako sestaviti zdrav, uravnotežen jedilnik oziroma obrok.

Dogodka s sloganom »Kakšen je bil tvoj vikend?« se je udeležilo 50 udeležencev, ki so se zbrali na stadionu pri OŠ Ob Dravinji. Po uvodnem pozdravu, himni in ogrevanju je sledil štart teka z dolžino 3,5 km skozi slikovito pokrajino konjiških vinogradnih gričev. Prvi je ciljno črto prečkal Klemen Venko z rezultatom 13:12,6. Med ženskami je zmagala Renata Vetrih z rezultatom 16:05,3.

Sledila je podelitev medalj najboljšim po kategorijah. Po podelitvi so se udeleženci udeležili izobraževalnih delavnic o zdravi prehrani in obiskali stojnice z zelišči, skavtske stojnice in se osvežili s sadjem iz odprte kuhinje.

Skavti so tako s projektom v lokalni skupnosti opozorili na pomembnost gibanja, zdravega življenjskega sloga in posredovali znanja o zdravi prehrani. Prireditev je imela tudi dobrodelno noto, saj bo izkupiček prostovoljnih prispevkov za uradne majice dogodka namenjen za pomoč bolnikom na humanitarno medicinski odpravi, ki se v oktobru odpravlja na Madagaskar.

Tek po gričih je dogodek v okviru vseslovenskega projekta Za zdravje mladih, ki je  sofinanciran v sklopu Norveškega finančnega mehanizma, Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Projekt je podprla tudi Občina Slovenske Konjice.


Vir: Konjiški skavti

Foto: Rok Rakun

Oglejte si tudi