Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Judoistka Zala Pečoler tretja v Evropi

Slovenjgraški judo klub dobil prvo medaljo z velikih tekmovanj v 40 letih delovanja.
V času od 30. 6. do 3. 7. je v finskem mestu Vantaa v predmestju Helsinkov potekalo letošnje kadetsko Evropsko prvenstvo v judu, kjer sta v konkurenci 421 tekmovalcev in tekmovalk iz 41 držav, slovenske barve branila dva predstavnika Judo kluba Acron Slovenj Gradec. Vinko Prevolšek v kategoriji do 50 kg, Zala Pečoler v kategoriji do 70 kg.

Prvi dan tekmovanja je na tatami stopil Vinko, ki je letos že opozoril nase z osvojenim tretjim mestom na kadetskem evropskem pokalu v Zagrebu. Tokrat je v uvodni borbi kljub začetnemu vodstvu po lastni napaki moral priznati premoč turškemu predstavniku in tako končal s tekmovanjem.

Drugače se je odvil drugi dan, ko je na tatami stopila Zala Pečoler, ki je v letošnjem letu že slavila zmago na evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu. Zala je bila v prvem krogu prosta. V drugem je z enem izmed lepših nožnih tehnik na prvenstvu spravila na hrbet predstavnico Hrvaške, v tretjem krogu je s prednostjo kazni premagala predstavnico Velike Britanije. V polfinalu jo je pričakala predstavnica Rusije, kasnejša zmagovalka, proti kateri Zala ni bila ravno »ta prava«. Po izteku časa sta na semaforju bili dve kazni v korist Rusinje. Tako je Zalo v finalnem bloku čakala borba za tretje mesto, kjer pa je ponovno pokazala vso svojo kvaliteto saj je predčasno z ipponom ugnala predstavnico Španije ter se tako z osvojenim 3. mestom veselila uvrstitve na zmagovalni oder s tem pa se je tudi vpisala na seznam najboljših kadetinj stare celine.

Zala je tako za slovenjgraški judo klub osvojila prvo medaljo z velikih tekmovanj v 40 letni zgodovini, ki ga klub obeležuje ravno v letošnjem letu.

Oglejte si tudi