Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Mednarodna dijaška izmenjava gimnazij Slovenj Gradec in Gornji Milanovac

Od 4. do 7. oktobra 2012 je Gimnazija Slovenj Gradec gostila 38 dijakov, tri profesorje in ravnateljico Gimnazije »Takovski ustanak« iz Gornjega Milanovca

Ta izmenjava je potekala v okviru projekta mednarodnih izmenjav oddelkov s poudarjeno evropsko dimenzijo. Gimnazija Slovenj Gradec namreč že od vstopa v ta projekt, ki se je pričel pod imenom Evropski oddelki ,vsako leto izvede vsaj eno mednarodno izmenjavo. Tako ima  za sabo že  dolgoletno uspešno sodelovanje s pobratenim mestom Češki Krumlov, temu pa se je pridružilo še  sodelovanje s prav tako pobratenim mestom Gornji Milanovac. S tem so se  obnovile dijaške izmenjave, ki imajo v povezavi s Slovenj Gradcem bogato tradicijo v preteklosti.

Dijaki Gimnazije Slovenj Gradec so se tako že drugič povezali z Gimnazijo iz Gornjega Milanovca , ki so jo obiskali prvič pred dvema letoma in drugič v letošnjem aprilu. 

Program dijaške izmenjave je vključeval različne tematske in jezikovne delavnice, ekskurzije  kulturne večere in druženja. Poleg vsega naštetega ter različnih izkušenj s področja kulture, izobraževanja, načina življenja in pogledov na svet,  pomenijo tovrstna srečanja mladih še mnogo več predvsem v pozitivnem, človeškem smislu. V vzgojno izobraževalnem obdobju dajejo mladim dragocen prispevek k njihovemu bodočemu sprejemanju in vrednotenju sveta. 

Marjeta Uršič, prof.

Oglejte si tudi