Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

84. občni zbor PGD Golavabuka

V soboto, 16.2.2013 je v gasilskem domu v Tomaški vasi potekal 84. občni zbor PGD Golavabuka.
Letošnje leto je kongresno leto in s tem tudi volilno leto in tako so tudi v našem društvu potekale volitve. Poleg članov društva, so se povabilu odzvali tudi predsednik in poveljnik Gasilske zveze Mislinjske doline Franc Areh in Branko Smrtnik, župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas, Marijan Klemenc iz štaba za Civilno zaščito, predsednika Vaških skupnosti Turiška vas Albert Kotnik in Šmartno Danilo Knap, nadžupnik Franc Linasi ter predstavniki PGD Legen, Turiška vas, Šmartno, Stari trg, Slovenj Gradec, Sele Vrhe, Mislinja in Dolič Šentflorjan. Dva dni prej je svoj zbor imela tudi mladina PGD Golavabuka. Na zboru so obravnavali poročilo o svojem delu v letu 2012 in sprejeli program dela za leto 2013. Na zboru so potrdili dva delegata, ki sta se, poleg predsednice mladinske komisije Polone Jovan, udeležila občnega zbora društva.

 

Za novo mandatno obdobje 2013 – 2018  je bil za predsednika društva izvoljen Ivan Žužel, za poveljnika dosedanji poveljnik Tomaž Kresnik,  v upravni odbor, ki se je precej pomladil so bili izvoljeni, namestnik predsednika Edvard Štalekar, referentka za mladino Polona Jovan, Silvo Prajndl, Andrej Lužnik, Jožek Krivec, Maja Knap, Sebastjan Lužnik, Tadej Štalekar, Ivica Kotnik, Danilo Knap in Irena Kotnik.  Poveljnik Tomaž Kresnik  je predstavil novo poveljstvo in sicer namestnik poveljnika je Silvo Prajndl, člani poveljstva pa so še Tadej Štalekar, Sebastjan Lužnik, Polona Jovan, Anica Linasi in Edvard Štalekar. Dobili pa smo tudi nov nadzorni odbor v sestavi predsednica Vida Laure ter člana Janez Zdovc in Dragica Štalekar. V disciplinsko komisij pa so bili izvoljeni – predsednik Albert Kotnik ter člani in nadomestni člani Cvetka Žužel, Ivan Laure, Igor Lužnik in Felicijan Jovan.

 

Na občnem zboru so bila podeljena priznanja in odlikovanja najzaslužnejšim članom društva. GZS  pa je  društvu podelila priznanje za požrtvovalno pomoč ob poplavah v mesecu novembru.

Na žalost se občnega zbora zaradi bolezni ni mogel udeležiti dosedanji predsednik Ivan Hribernik, ki je zelo uspešno vodil društvo celih 42 let. S sklepom upravnega odbora je bil imenovan za častnega predsednika. Listino o imenovanju za častnega predsednika in sliko gasilskega doma (delo slikarke Pušnikove), ki mu jo podarjajo vsi golavabuški gasilci, mu bo izročena na prvi seji upravnega odbora..

 

Naj še zaključim z besedami našega častnega predsednika: »Bodočemu vodstvu našega društva, bi rad v prihajajočem mandatu zaželel modrosti, volje in poguma za prepotrebno povezanost in medsebojno zaupanje, kar jim bo dalo vse možnosti za dobro in uspešno delo. In k temu lahko prispeva sleherni član našega društva«

 

Oglejte si tudi