Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Nov razpis za inovativna start-up podjetja - semenski kapital

Slovenski podjetniški sklad s celovito finančno ponudbo za start-up podjetja, ki so inovativna, razvojno naravnana in globalno usmerjena, nimajo pa dovolj kapitala za uresničitev poslovne ideje, odpira nov sklad semenskega kapitala.

Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis SK50 2014 semenski kapital-konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij, s katerim  želi spodbuditi zagon inovativnih, razvojno naravnanih in globalno usmerjanih podjetij. S tem se želi podpreti ciljno skupino podjetij, ki je v najbolj občutljivi razvojni fazi.

 

Namen produkta je spodbujanje:

- nastajanja novih MSP s potencialom hitre globalne rasti z visoko dodano vrednostjo in izvozno naravnanostjo,

- nastajanja novih podjetij in hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje (instrument povezovanja znanstvenih institutov, mladih raziskovalcev, univerz, izumiteljev s podjetniško prakso),

- razvoja začetnega koncepta poslovnega modela MSP in zagona podjetja ter

- spodbujanje mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij (povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov ter z uspešnimi podjetniki v smislu mentorstva za nastajajoča podjetja, poslovnimi angeli ipd.).

 

Komu je razpis namenjen:

mikro in malim podjetjem, ki imajo vsaj 1 zaposlenega (vsaj eden izmed družbenikov (podjetnikov) mora biti tudi zaposlen v podjetju za polni delovni čas) in manj kakor 50 zaposlenih in imajo letni promet in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 10 milijonov EUR, so organizirana kot gospodarske družbe v obliki družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) in so mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge, lastnik intelektualne lastnine oziroma inovacije je podjetje in ne posamezni družbeniki, kooperanti ali strateški partnerji. Družbeniki se morajo strinjati s Skladom kot potencialnim družbenikom podjetja, s posebnimi pravicami in določili v pogodbi o konvertibilnem posojilu.

 

Kaj omogoča razpis:

pridobitev semenskega kapitala - konvertibilno posojilo za inovativna podjetja v višini 50.000€.

 

Upravičeni stroški:

vsi stroški, ki so namenjeni razvoju podjetja in uspešnemu prenosu razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij kot so npr. stroški razvoja, plače zaposlenih, ki delajo na razvoju in strošek iz pogodbe o poslovodenju, stroški promocije, stroški najema opreme, stroški najema poslovnih prostorov, stroški testiranja in dodatnega usposabljanja, materialni in nematerialni stroški, ki so namenjeni razvoju storitev oz. proizvoda,... nastali od podpisa pogodbe do 31.12.2015.

Vlogo lahko oddajo tudi podjetja, ki so za razvoj pridobila že druga javna sredstva (npr. P2), vendar morajo biti stroški jasno razmejeni in ne smejo biti dvojno financirani.

 

Dodatne ugodnosti/prednosti:

- Bbezplačen pred-selekcijski postopek pred oddajo vloge

Pred oddajo vloge se vlagatelj lahko udeleži brezplačnega pred-selekcijskega postopka, katerega namen, poleg srečanja s podjetniškimi ekipami, je pomoč podjetniku pri pripravi kakovostne vloge, dodatnemu razvoju poslovne ideje in poslovnega modela ter podrobna obrazložitev možnosti podkrepitve poslovne ideje in poslovnega modela ter podrobna obrazložitev možnosti podkrepitve poslovnega modela z dokazili, pridobitev potencialnega zasebnega investitorja in dodatna akumulacija zasebnega kapitala, pomoč pri smiselni obrazložitvi in zaprtju finančne konstrukcije (višina plač, optimalna poraba sredstev,…), priprava podjetnika na predstavitev ipd.

- brezplačen vsebinski podporni program (coaching) za prejemnike investicije:

Podjetja se morajo po prejemu investicije s strani Sklada udeležiti brezplačnega vsebinskega podpornega programa za prejemnike investicije, ki ga organizira javno podporno okolje za podjetništvo, skupaj z najboljšimi zasebnimi izvajalci in skladno z globalnimi trendi podjetniških pospeševalnikov ter traja 3 mesece.

 

Dodatne informacije:

http://www.podjetniskisklad.si/83/2014/sk50-2014-–-semenski-kapital-–-konvertibilno-posojilo-za-zagon-podjetij-v-visini-50000-eur-.html, tel.: (02) 234 12 53, (02) 234 12 72, (02) 234 12 85 ali preko e-poštie simona.grobelnik@podjetniskisklad.si.

 

Rok za prijavo:

10. 10. 2014.

Oglejte si tudi