Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Mentorstvo za mlade - nov program za prve iskalce zaposlitve

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil program Mentorstvo za mlade, katerega ključni namen je poleg zaposlovanja mladih tudi medgeneracijski prenos znanj in izkušenj.

Razpisovalec: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije.

 

Komu je razpis namenjen: delodajalcem, osebam zasebnega prava, registriranim za opravljanje dejavnosti v Sloveniji, ki imajo vsaj enega zaposlenega in izpolnjujejo ostale pogoje, določene v razpisu.

 

Kaj omogoča razpis: sofinanciranje upravičenih stroškov izvajanja mentorstva za mlade, iskalce prve zaposlitve. Izbran ponudnik mora vsakemu novozaposlenemu dodeliti usposobljenega mentorja (ki izpolnjuje v razpisu določene pogoje, med drugim tudi, da je star vsaj 50 let), ki novozaposlenega spremlja v času trajanja mentorstva.

Sklop A: sofinanciranje mentorstva za osebo, staro do 30 let, prvega iskalca zaposlitve, ki jo bodo izbrani delodajalci zaposlili s pomočjo subvencije za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev.

Sklop B: sofinanciranje mentorstva v obliki delitve delovnega mesta med delavcem, ki izpolnjuje zakonsko predpisane pogoje za predčasno oziroma starostno pokojnino ter lahko pridobi pravico do delne pokojnine, in mladim iskalcem prve zaposlitve do 30 let, ki je prijavljen v evidenci brezposelnih oseb pri ZRSZ. Delodajalec bo moral, s pomočjo subvencije za zaposlitev, vključeno osebo iz ciljne skupine zaposliti za vsaj polovični delovni čas za obdobje 12 mesecev.

 

Upravičeni stroški:

  • subvencija za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje 12 mesecev v višini 5.000 EUR za sklop A ali
  • subvencija za zaposlitev za vsaj polovični delovni čas za obdobje 12 mesecev v višini 3.000 EUR za sklop B
  • strošek zdravniškega pregleda v višini do največ 100 EUR (za oba sklopa)
  • standardni strošek na enoto - strošek mentorja na mesec (za oba sklopa): do vključno z 6 mesecem izvajanja mentorstva v višini 150 EUR na mesec, od 7 do vključno 12 meseca izvajanja mentorstva v višini 50 EUR na mesec.

Dodatne informacije: Nataša Florjančič (od ponedeljka do petka od 9. do 12. ure, v sredo tudi od 14. do 16. ure), tel.: 01/ 43 41 555, e-pošta: mentorstvo@sklad-kadri.si ter na spletni strani sklada www.sklad-kadri.si.

 

Podrobnejši pogoji in razpisna dokumentacija: tukaj.

 

Rok za prijavo: od 29.11.2013 do razdelitve razpoložljivih sredstev oz. najkasneje do 31.1.2014.

Oglejte si tudi