Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
21°C
5°C
Oceni objavo

Literarno ustvarjanje v Budni vasi

Sončno soboto popoldne 25. marca 2017 je žarelo v pravi pomladi in ustvarjalo prijetno razpoloženje pri udeležencih literarnih delavnic v Budni vasi, ki jih je organizirala kulturno, umetniška sekcija KUS iz KUD Budna vas.

Zbrali so se na vaškem parkirišču, kjer jih je sprejela predsednica Magda Sigmund. Pod več stoletno lipo jih je z besedo popeljala po sedanjosti in zgodovini vasi. Med kratkim sprehodom do Kebrovih, kjer so potekale delavnice, so uživali ob pogledu in vonjavah prvih cvetočih dreves. Delavnice je vodil vsestranski sevniški umetnik Rudi Stopar. S prijetnim pripovedovanjem jih je popeljal v svet literarnega ustvarjanja in čas je kar prehitro minil. Eva Keber, Zlata Bec, Marija Bajt, Anica Perme, Tanja Košar,Tanja Mencin, Berta Logar, Marija Starič in Gregor Bregar so bili veseli Rudijevega predloga, da bi se še enkrat srečali v Budni vasi in v juniju nadaljevali v Krmelju. Dogovorjeno storjeno.

Prešerne volje so se poslovili od gostiteljev ob misli, da se kmalu srečajo in ustvarjalno preživijo še kakšno prijetno popoldne.

 

 

 

Oglejte si tudi