Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
26°C
8°C
Oceni objavo

Zgodbe vesolja, razstava Petre Pozderec

Septembra je bila odprta razstava likovnih del Petre Pozderec z naslovom Zgodbe vesolja. Petra, ki je zdaj tudi članica Kulturno-umetniškega društva Budna vas, je pripravila že tretjo samostojna razstavo. V strokovni kritiki Elene Sigmund, dipl. likovne pedagoginje in vodje sekcije Art Lipa, smo slišali, da slikanje za Petro ni le hobi, temveč način uživanja v življenju in izražanja svojih občutkov in čustev.

»V procesu ustvarjanja vsake slike avtorica najde navdih in notranji mir. Slike, predstavljene na razstavi, so posvečene čudovitemu svetu barv. So okno v neznane, neodkrite planete, na katerih cvetijo neverjetni odtenki in nianse barv. Raznovrstnost oblik in konfiguracij, predstavljenih na platnih, odraža globino in vsestranskost kozmičnega sveta. Vsaka slika je edinstveno potovanje v nevidna obzorja in vabi gledalca, da se presenečeno začudi in popolnoma izgubi v neskončnem morju navdiha in sijaja, ki leži onkraj našega majhnega kotička vesolja. Ko pogledamo sliko, si lahko z našo domišljijo odpremo vrata v neznane galaksije, v katerih utripajo nove oblike življenja, v katerih svetli planeti z atmosfero krožijo v svojih orbitah okoli neznanih zvezd,« je povedala Elena.

Program je povezovala Tadeja Dobriha, predsednica društva, za glasbo je poskrbela s svojim vokalom in kitaro Patricija Lisec, pozneje pa DJ Manuel Dark. Hvala tudi Maji Kozole Popadić za pogostitev.

Kavarna Okusne dobrote (Kruhek) Sevnica je tako postala novi razstavni prostor v mestu.

Vabljeni na ogled slik in kavico.

Tadeja Dobriha, predsednica Kulturno-umetniškega društva Budna vas

Foto: Ljubo Motore


Oglejte si tudi