Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

V Sloveniji imamo odlične in angažirane ljudi

V sredo, 4. junija 2014, je na Brdu pri Kranju potekal Akademsko-gospodarski kongres, kjer so bili letos prvič predstavljeni izjemni dosežki na področju znanj. Na dogodku je bilo prisotnih več kot 50 gospodarskih družb, predstavnikov fakultet, srednjih šol, politikov, strokovnjakov na področju oblikovanja kadrov, mladih, ki so prejeli priznanja in številni drugi ugledni gostje.
Vlasta Nussdorfer, Lado Leskovar, Tanja Skaza, Boštjan Brantuša, Rupert Gole, mag. Mitja Terče, Marko Lotrič ter še 20 znanih in uveljavljenih osebnosti, ki so bili imenovani v Ambasadorje znanj, so med 27 mladih razdelili posebna priznanja Referenca na prvem Akademsko-gospodarskem kongresu v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Ta jim bo na trgu dela omogočala večjo prepoznavnost in povečala možnost zaposlitve.

 

Ambasadorji znanj so uveljavljene in znane osebnosti, ki imajo znanje iz svoje stroke ter delujejo v gospodarskih družbah ali javnih institucijah. Njihova vloga je, da v podjetju ali instituciji med mladimi na podlagi pravilnikov izberejo najboljše, to pomeni tiste mlade, ki izstopajo s svojim delom, imajo ideje ali so sodelovali pri  zanimivih oz. dobrih  projektih. Namen je omogočiti mladim pridobitev praktičnih znanj od tistih, ki jih imajo in jih motivirati, da tesno sodelujejo z različnimi organizacijami, kjer ta znanja dobijo.

 

Rupert Gole je kot Ambasador znanj Referenco podelil Nini Kotar. Nina Kotar je študentka Filozofske fakultete - Oddelek za geografijo, Univerze v Ljubljani in z Občino Šentrupert sodeluje že nekaj časa. Nina si tekom študija na Občini Šentrupert pridobiva bogate izkušnje pri prenosu znanja, ki ga je pridobila s študijem na konkretne naloge in projekte, ki jih vodi Občina Šentrupert. Pri njenem delu na Občini Šentrupert ji pomaga in jo usmerja mentor, dr. Iztok Kovačič, ki je na podelitvi na Akademsko-gospodarskem kongresu prejel Priznanje Mentor, ki mu ga je podeil prof. dr. Danilo Türk.

 

Priznanja Mentor, ki jih je častno podelil prof. dr. Danilo Türk, so dobili mentorji, ki so pomagali mladim. Nagrajenih je bilo kar 22 mentorjev. Ob tej posebni priložnosti je povedal: »Nocojšnja priložnost je zelo primerna, da sami sebi in slovenski javnosti povemo, da v Sloveniji imamo odlične in angažirane ljudi, imamo ljudi z dosežki, imamo mentorje, ki pomagajo, da so ti dosežki resnično dobri, imamo ljudi, ki so s svojim dosedanjim delom pokazali ne samo rezultate, ampak pripravljenost, da kot Ambasadorji promovirajo ideje vseživljenjskega učenja, znanja in vsestranskega izboljšanja, kar nas pelje naprej.«

 

Predsednica Učečih se organizacij mag. Andreja Jernejčič Vizjak je podelila poseben certifikat Learning Brand, in sicer 25 podjetjem in ustanovam. Deležne so ga bile vse Učeče se organizacije, ki so si drznile podati v morje, ga razburkale in škropile okoli sebe. »Podjetje se premakne in uspe, če si upa stopiti iz cone udobja, tvegati, se ob tem razvijati in seveda učiti,« je še dejala.

 

Veličasten dogodek je popestrila umetniška skupina Serpentes, več kot navdušil pa je učenec 8. razreda Matej Mali z izjemnim glasom in odpeto opero. Dogodek so popestrili harmonikarski orkester Pustotnik, pravi spektakel pa je ustvaril izjemen laser show, ki se ga lahko zelo redko vidi v Evropi.

 

Organizatorja dogodka:

Life Learning Academia

mag. Marjetka Kastner, direktorica 

in

Agencija Lin&Nil

mag. Andreja Jernejčič Vizjak, direktorica

Oglejte si tudi