Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Svetniki o realizaciji v letu 2014

ŠENTRUPERT, 23. april 2015 – Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj zasedal na 5. redni seji. Sprejeli so zaključni račun proračuna za leto 2014 – v Šentrupertu so z realizacijo glede na situacijo zadovoljni.

 

Proračun je bil na prihodkovni strani realiziran v višini 3 milijone evrov oziroma 74,5 % glede na sprejeti proračun (4,1 milijona evrov) ter na odhodkovni strani v višini 2,9 milijona evrov oziroma 72,1 % glede na veljavni proračun (4,1 milijona evrov). Za investicije so porabili milijon evrov oziroma 60,9 % načrtovanega denarja (1,6 milijona evrov), pri čemer je bil največji projekt Čistilna naprava Dob, ki je trenutno v poskusni fazi delovanja.

 

Glede na celotno situacijo, ki vlada tako v državi kot tudi na težave, s katerimi se občine soočamo, moramo reči, da smo bili uspešni tudi v letu 2014. Nenazadnje nam je uspelo realizirati več kot 60 odstotkov načrtovanih investicijskih odhodkov, pri čemer največji delež odpade na zgrajeno Čistilno napravo Dob in na rekonstrukcije cest, ki so se izvršile v jesenskem času, ko je bila zaključena gradnja daljnovoda Krško-Beričevo. Glede na pretekla leta je nekoliko nižja realizacija, zagotovo pa lahko štejemo leto 2014 med uspešne,“ pravi direktorica občinske uprave Občine Šentrupert Mateja Jazbec

 

Potem ko so ob koncu 4. redne seje odstopili trije člani občinskega sveta (Alojzij Gregorčič, Božidar Tratar in Matjaž Štrukelj), so že stekle priprave na nadomestne volitve v dveh volilnih enotah, občinski svet pa je včeraj med drugim sprejel tudi sklep o delnem povračilu stroškov organizatorjem volilne kampanje za te volitve in dal soglasje k imenovanju Vere Rozman za nov mandat na položaju direktorice trebanjskega zdravstvenega doma.

Oglejte si tudi