Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
ČET.
21°C
12°C
Oceni objavo

Tudi o OPPN za novo stanovanjsko sosesko

ŠENTRUPERT, 12. februar 2015 – Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sešel na svoji 3. redni seji. Na njej je v prvi obravnavi potrdil odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za novo stanovanjsko sosesko in kamnolom Draga, opravil pa je tudi splošno razpravo o predlogu proračuna za letošnje in prihodnje leto.

 

OPPN za novo medgeneracijsko stanovanjsko sosesko vključuje urbanistično oblikovanje zemljišč za gradnjo, cesto z infrastrukturo, dostope do objektov, parka z otroškimi igrali in elemente za zakoličbo novih parcel.


Občina Šentrupert je že v svojem prostorskem načrtu predvidela kar nekaj novih možnosti za poselitev. Ena od teh je tudi površina neposredno v bližini Dežele kozolcev na jugovzhodnem delu Šentruperta, kjer bo možno zgraditi enodružinske stanovanjske hiše. Gre za 12 parcel v velikosti okrog 600 kvadratnih metrov. Predvideva se, da naj bi bil predlog občinskega podrobnega prostorskega načrta sprejet do konca letošnjega leta,“ pravi višji svetovalec za okolje in prostor na Občini Šentrupert dr. Iztok Kováčič.

 

Občinski svet je včeraj obravnaval tudi OPPN za urejanje kamnoloma Draga. Skoraj 30 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče na severnem delu naselja Draga ob lokalni cesti je v občinskem prostorskem načrtu opredeljeno kot površina nadzemnega pridobivalnega prostora za izkoriščanje mineralnih surovin in proizvodne dejavnosti, povezane z mineralnimi surovinami ter gradbeništvom.

 

Na včerajšnji seji je občinski svet opravil splošno razpravo o predlogu proračuna za letošnje in prihodnje leto. Ta predvideva za letos nekaj več kot 3,8 milijona evrov prihodkov in za 400 tisoč evrov (kolikor bo znašalo zadolževanje) več odhodkov, za prihodnje leto pa za skoraj 3,7 milijona evrov prihodkov in za nekaj manj kot 3,6 milijona evrov odhodkov. Občinski svet je ocenil, da je predlog proračunov primeren za pripravo končnega predloga za drugo obravnavo, ki jo bo občinski svet opravil na prihodnji seji in s tem sprejel proračun občine za letošnje in prihodnje leto.

 

Oglejte si tudi