Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Arhitektura domov znanih Slovencev na Tratah

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Arhitektura domov znanih Slovencev, avtorice dr. Žive Deu, ki se bo zgodila v soboto, 25. oktobra 2014, ob 16. uri na gradu Cmurek na Tratah. Otvoritev spremlja bogat kulturni program in veselo druženje.

Vabimo vas na otvoritev razstave Arhitektura domov znanih Slovencev, avtorice dr. Žive Deu, ki se bo zgodila v soboto, 25. oktobra 2014, ob 16. uri na gradu Cmurek na Tratah. Iz grajskih zidov bodo spregovorile zgodbe domov z vseh koncev in krajev Slovenije in nam izpričale bogato in raznoliko preteklost kulture na Slovenskem.

 

Otvoritev razstave bo pospremil pester program. Prof. dr. Živa Deu in doc. dr. Igor Sapač bosta spregovorila o razstavi in njenem pomenu za slovenski prostor. Za glasbeno popestritev bo poskrbel moški pevski zbor KUD Gabrijel Kolbič, za književno dopolnitev pa Društvo slovensko -avstrijsko prijateljstvo Maribor.

 

Otvoritvi sledi druženje in kramljanje na grajskem dvorišču!

 

Na gradu je na ogled tudi razstava Skrivnostni svet reke Mure - fotografije 65 različnih vrst rib, ki živijo v območju pod gradom Cmurek.

 

Razstavo sta prijazno podprla: Občina Šentilj in Knuplež d.o.o.

 

Vljudno vabljeni!

 

Muzej norosti, Trate

Oglejte si tudi