Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Dnevi čezmejne socialne ekonomije

V četrtek, 30. in v petek, 31. maja 2013, potekajo v Šempetru pri Gorici drugi Dnevi čezmejne socialne ekonomije. V okviru tega dogodka različni sodelujoči podajajo informacije o razvoju socialne ekonomije v Sloveniji, Italiji in Evropi, predstavljajo razvoj socialne ekonomije v novem programskem obdobju 2014-2020 ter predstavljajo primere dobrih praks ustanovitve in obstoja socialnega podjetja iz obeh strani meje.

V letošnjem letu je za organizacijo dvodnevnega dogajanja v okviru projekta SEA - Social Economy Agency (Agencija za socialno podjetništvo), zadolžena RRA severne Primorske d.o.o. Nova Gorica in Zadod RS za zaposlovanje. Dogodka, ki ga gosti Občina Šempeter-Vrtojba, pa se poleg strokovnih predavateljev udeležili tudi podpredsednik Evropskega parlamenta Gianni Pittella, evropski poslanec Ivo Vajgl, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Dejan Levanič v imenu ministrice dr. Anje Kopač Mrak ter predsednik deželnega sveta Furlanije Julijske krajine, Franco Iacop. Kajti, čeprav se projekt večinoma osredotoča na čezmejno območje občin Gorice, Nove Gorice in Šempeter-Vrtojba, bodo rezultati in prenos dobrih praks podlage za delovanje na območju celotne države. Cilj projekta je namreč razvoj inovativnega sistema, ki bo omogočal ranljivim osebam zaposlitveno vključitev preko aktivnosti, ki bodo pripomogle k razvoju socialne ekonomije in skupnega sistema za socialno in zaposlitveno vključevanje.


Projekt SEA je sofinanciran s sredstvi Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Več informacij o projektu na http://www.sea-project.eu.

Oglejte si tudi