Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Štartaj svojo podjetniško idejo - vabilo na brezplačne delavnice

Za vse, ki bi radi v domačem okolju ustvarili podjetniško idejo in s tem poskrbeli za svoj prihodek, pripravljamo SKLOP BREZPLAČNIH DELAVNIC s konkretnimi koraki v podjetništvo. V Sloveniji in tudi v Radovljici je namreč ogromno možnosti za podjetniško udejstvovanje, če le znamo najti priložnost.


Kako do navdiha za začetek in kako uresničiti svojo podjetniško idejo?
Kako zamisel pretvoriti v vir prihodka - zasnovati prvi produkt ter ga uspešno prodati?

Štartaj svojo podjetniško idejo

skupaj s soustvarjalci oddaje Štartaj Slovenija, podjetjem Ustvarjalnik d.o.o.


Vabimo vas, da se nam pridružite že na PRVI MOTIVACIJSKI DELAVNICI, ki bo v četrtek, 16.3.2017, ob 16. uri v Čebelarskem centru v Rožni dolini v Lescah. 

V svet podjetništva vas bo popeljal voditelj oddaje Štartaj Slovenija Matija Goljar s sodelavci ter uspešnimi podjetniki.

Prijave na prvo delavnico sprejemamo na Občini Radovljica na e-naslovu andreja.schmitt@radovljica.si do 15.3.2017 oz. do zasedbe prostih mest.

Delavnice financira Občina Radovljica, poleg podjetja Ustvarjalnik d.o.o. pa sodelujejo še Obrtna zbornica Radovljica, Razvojna agencija RAGOR in Ljudska univerza Radovljica.

PROGRAM DELAVNIC

Vse delavnice bodo potekale od 16. do 19. ure v Čebelarskem centru v Lescah. Udeležba je brezplačna.

I. motivacijska delavnica »Uresničite svojo podjetniško idejo in stopite na pot uspeha« - 16. marec

Udeleženci bodo najprej skozi zgodbe spoznali nekaj primerov uspešnih poslov, ki so nastali samo z dobro idejo in brez zagonskih sredstev, ter iz njih izluščili tri ključne lekcije za odkrivanje poslovnih idej, in sicer:

  • da je danes lažje nekaj narediti, kot to prodati,
  • da se prodajajo predvsem zgodbe in doživetja in
  • da je naloga podjetnika odkriti čim bolj “boleč” problem, ki ga kupci ne znajo rešiti - podjetnik pa ga lahko.

V drugem delu delavnice se bodo udeleženci naučili, kako svojo idejo realizirati - jo pripeljati od prve zamisli do prvega prihodka.

II. delavnica »Kako izgleda sodobno podjetništvo - navdih za začetek« - 23. marec

Sodobne tehnologije omogočajo, da takorekoč brez začetnih stroškov začnemo s svojim poslom. Udeleženci delavnice se bodo skozi zanimive zgodbe podjetij seznanili s sodobnimi poslovnimi modeli in orodji, ki jih lahko brez posebnega predznanja uporabijo, da začnejo prodajati svojo zamisel.

III. delavnica »Kako svojo zamisel pretvoriti v vir prihodka - zasnova prvega produkta« - 30. marec

Udeleženci bodo skozi razdelavo lastne poslovne zamisli spoznali dva ključna principa, ki olajšata nastop na trg: da podjetnik razume, na katero potrebo ali problem odgovarja njegov izdelek, ter da podjetnik zna o svojem produktu povedati zgodbo, zaradi česar bo izstopal. Ob koncu delavnice bodo udeleženci dobili vse potrebno, da bodo lahko še isti dan dosegli svojo prvo prodajo (ali predprodajo).

IV. delavnica »Kako uspešno tržiti svoj produkt - prodaja za podjetnika na začetku« - 6. april

Danes je produkt lažje narediti, kot prodati. Ko imamo izdelek, ki ga ljudje lahko kupijo, se pravo delo šele začne. Na delavnici se bodo udeleženci na konkretnem primeru naučili, kaj vse je treba narediti, da s svojim produktom ustvarimo stalen vir prihodka. Skupaj z mentorjem bodo ugotovili, kdo so njihove potencialne stranke in na kakšen način pristopiti do njih, ter si s preprostim izračunom prihodkov in stroškov odgovorili, kakšne prodajne cilje si morajo zastaviti. Po koncu delavnice si bodo udeleženci izdelali tudi terminski načrt z vsemi koraki, potrebnimi za uspešno prodajo - in začetek svojega posla.

Vabljeni!

 

Oglejte si tudi