Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Vrhunske uvrstitve radovljiških športnikov 2014/2015

Župan Ciril Globočnik je včeraj v čebelarskem centru v Lescah sprejel športnike, ki so v zadnjem letu osvojili odličja na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmah svetovnega pokala. Športnikom in trenerjem je čestital za njihove uspehe.

 

Jan Lukanič, učenec Osnovne šole Antona Janše Radovljica, Anita Močnik, Katarina Šimbera in Boštjan Pipan iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, ki so vključeni tudi v program radovljiškega Varstveno delovnega centra, so letošnje poletje uspešno nastopili na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpiade. Jan Lukanič je osvojil 3. mesto v kolesarjenju na 25 kilometrov, Anita Močnik dve 3. mesti v plavanju, Katarina Šimbera 2. mesto v judu in Boštjan Pipan ekipno 2. mesto v nogometu

 

Padalci, člani Aerokluba ALC Lesce, pod vodstvom trenerja Draga Bunčiča so se s svetovnega in evropskega prvenstva ter tekem svetovnega pokala že tradicionalno vračali z medaljami. Na tekmah za svetovni pokal so lani in letos posamezno in ekipno osvajali zlata, srebrna in bronasta odličja. V finalu svetovnega pokala v letu 2014 je ekipa Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec, Domen Vodišek, Matej Bečan in Roman Karun zasedla 1. mesto, posamično pa Domen Vodišek 2. mesto in Senad Salkič 3. mesto. Na svetovnem prvenstvu v para skiju februarja letos je Matej Bečan v posamični konkurenci zmagal, Uroš Ban, Matjaž Pristavec, Matej Bečan in Uroš Ule pa so se ekipno uvrstili na 3. mesto. Tudi na Evropskem prvenstvu avgusta letos so leški padalci Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan osvojili ekipno zlato medaljo, Senad Salkič pa še srebrno posamično.

 

Domen Škofic, član Športno plezalnega odseka Planinskega društva Radovljica, je v skupnem svetovnem pokalu 2014 zasedel 3. mesto. Poleti je bronasto odličje osvojil tudi na tekmi letošnjega svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2015 štirikrat stal na stopničkah. S trenerjem Urošem Grilcem nizata uspeh za uspehom. Največja uspeha športne plezalke Vite Lukan in njenega trenerja Domna Švaba pa sta bronasti odličji na letošnjem svetovnem mladinskem prvenstvu v balvanskem plezanju in tekmi za evropski mladinski pokal.

 

Na Sredozemskih igrah na plaži se je letos poleti izkazala Špela Perše, ki je osvojila 3. mesto v plavanju na 5 kilometrov. Svoj uspeh dosegla z glavnim trenerjem Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica Mihom Potočnikom.

 

Na Svetovnem prvenstvu v street dance showu septembra lani pa so se odlično odrezali. članice in član Plesnega društva BPS Radovljica. Nika Gomezel in Nace Novak sta osvojila naslov svetovnih prvakov v kategoriji mladinskih street parov. Z Laro Nikolič, Katjušo Bertoncelj, Manjo Golmajer, Tajo Kajdiž in Kajo Kristan sta nastopila tudi v mladinski kategoriji male skupine - osvojili so 2. mesto. Koreografijo za obe točki sta pripravila trener Miha Krušič z asistenco trenerke Karin Jeglič.

Oglejte si tudi