Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Vabilo na prireditve ob dnevu državnosti

Občina Radovljica bo dan državnosti obeležila s slovesnostjo, ki bo v soboto, 21. junija, ob 18.30 uri pri Lipi samostojnosti v Radovljici. Zbrane bo pozdravil župan Ciril Globočnik, kulturni spored, v katerem bosta nastopila Pihalni orkester Lesce in Plesno društvo BPS Radovljica, bo povezoval Peter Kolman.

Ob 19. uri bo pri Lipi samostojnosti sledil start teka 3. Radol'ška 10ka po krožni trasi (Predtrg, gozdna učna pot, Mošnje, Radovljica). Cilj bo v športnem parku Radovljica, kjer bodo pokale in medalje podelili ob 20.30 uri. Razpis teka je objavljen na spletnih straneh Športne zveze Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje in PGD Radovljica (http://www.sportna-zveza-radovljica.si/f/docs/Razpisi/Razpis-Radolska_10ka_2014.doc). Ta dan bo v športnem parku tudi prvi turnir v ulični košarki in malem nogometu Nočna trojka, ki ga organizira Športno društvo Gibaj se. Ob 21. uri pa bo na trgu pred Linhartovo dvorano Radovljica prva predstava letnega kina. Predvajali bodo film Razredni sovražnik, pričakujejo tudi obisk režiserja Roka Bička.

 

Praznovanju dneva državnosti se z različnimi športnimi in kulturnimi prireditvami pridružujejo tudi druga društva. V Radovljiški graščini bo v petek, 20. junija, ob 19. uri odprta potujoča razstava »OD KRANJA DO DOVJEGA« ob 200-letnici rojstva Janeza Puharja, izumitelja fotografije na steklo, ob 20. uri pa bo v Baročni dvorani koncert MoPZ »Triglav« Lesce – Bled in MePZ »Triglav« Split »Praznujmo skupaj«. V sredo, 25. junija, pa se na Brezjah lahko udeležite vodenega ogleda Poti miru, ki ga organizira Turistično društvo Brezje. Pohodniki se bodo zbrali ob 9. uri pred gostilno Pr' Finžgarju na Brezjah.

Oglejte si tudi