Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Pogodbena pošta na Visokem pri Kranju bo začela delovati s 1. junijem

Pošta Slovenije se v zadnjem času sooča s pomembnimi spremembami, zato so zasnovali več projektov, ki omogočajo prilagoditev in spremenjene razmere. Ker se na poštah izvaja vedno manjši obseg storitev, ki poštam ne omogoča več ohranjanja in obstoječi način delovanja , so konec lanskega leta uvedli prve pogodbene pošte.

V pogodbeno pošto bo v začetku meseca junija preoblikovana tudi pošta 4212 Visoko. Pogodbena pošta bo lahko imela daljši odpiralni čas za stranke, Pošti Slovenije pa bo tovrstna sprememba občutno zmanjšala stroške. To bo mogoče doseči z združitvijo dejavnosti pošte s trgovsko in storitveno dejavnostjo.
Pogodbena pošta je v Sloveniji novost, v tujini pa takšne rešitve poznajo že dolgo. Vzorčen primer je sosednja Avstrija, ki je v upravljanje zunanjim pogodbenikom ponudila več kot  1200 pošt, sama pa jih upravlja nekaj čez 600. Gre za preizkušen koncept pogodbenih pošt, ki so se uveljavile pri večletnem izvajanju pri tujih poštnih operaterjih. Nova pogodbena pošta 4112 Visoko bo vodil izbrani pogodbeni izvajalec Modest, d.o.o., Marjan Sedej, bo začela delovati v ponedeljek, 1. Junija 2015. Zadnji dan poslovanja sedanje pošte pa bo v soboto , 16. Maja 2015. V času preoblikovanja pošte bodo uporabniki lahko vse storitve in prevzeme pošiljk opravili na pošti 4205 Preddvor.

Oglejte si tudi