Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

PRVA OBRAVNAVA PRORAČUNA OBČINE PREDDVOR

Na drugi redni seji občinskega sveta so se v sredo, 26. novembra 2014 sestali svetnice in svetniki Občine Preddvor. Največ časa so namenili prvi obravnavi odloka o proračunu občine za leto 2015. Ta na prihodkovni strani znaša 7,1 milijona evrov.

Po pregledu in potrditvi zapisnika konstitutivne seje in realizacije sklepov, so preddvorski svetnice in svetniki največ pozornosti namenili prvi obravnavi odloka o proračunu občine za prihodnje leto. Pregled posameznih postavk je bil še toliko podrobnejši, ker v svetu sedi kar nekaj novih obrazov. Največji projekt Občine Preddvor v letu 2015 je ureditev infrastrukture, za katerega občina prejme 3,8 mio evrov nepovratnih evropskih sredstev. Projekt obsega ureditev kanalizacije v naseljih Zgornja, Srednja in Spodnja Bela, Breg ob Kokri ter Tupaliče spodnji del. Poleg tega se bo v Tupaličah v spodnjem delu zgradil sekundarni vodovod, po vseh vaseh se bo obnovila meteorna kanalizacija ter uredila cesta. Tako bo predvidoma zgrajene 10,3 km fekalne kanalizacije, 5,1 km meteorne kanalizacije in 840 metrov vodovoda. S to izgradnjo se bo na čistilno napravo priključilo več kot 300 objektov. Gradnja mora biti zaključena v roku enega leta, zato bo potrebno veliko volje, razumevanja ter sodelovanje krajanov za dokončanje projekta. Zaradi omenjenega trpi nekaj drugih projektov, kljub temu pa župan Občine Preddvor Miran Zadnikar upa „da bo sredstev, pridobljenih s strani države na prihodkovni strani dovolj, da bomo začeli z obnovo rokometnega igrišča ob OŠ Matije Valjavca in naredili obvozno cesto.“

 

Višina proračuna Občina Preddvor za leto 2015 na prihodkovni strani znaša 7,1 mio evrov. Drugo branje proračuna bo predvidoma v sredini januarja prihodnje leto, decembra pa se bo preddvorski občinski svet sestal še enkrat na bolj praznični seji, na kateri bodo svetnice in svetniki razpravljali še o cenah najema poslovnih prostorov in drugih cenah.

 

Druga pomembna točka dnevnega reda pa je bilo imenovanje članov v delovna telesa občinskega sveta. S tem so dani vsi pogoji, da 12 odborov občinskega sveta lahko začne s svojim delom. Na zborih krajanov, ki jih bo župan Zadnikar sklical v februarju, bodo potrjeni še člani v krajevne odbore.

 

Oglejte si tudi