Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

Obvestilo o poteku gradnje infrastrukture po vaseh

Gradna infrastrukture po vaseh poteka po načrtu.
Tupaliče:

V tem tednu smo začeli z priklopom hišnih priključkov po vasi Tupaliče. Ker so pri nekaterih hišah priključki zelo slabi in zelo otežujejo delo izvajalcev, naj prebivalci pričakujejo večje motnje pri oskrbi s pitno vodo. Trajanje teh prekinitev traja lahko tudi do več ur. Zamenjati moramo 26 hišnih priključkov. Dela na cesti se v tem času ne bodo izvajala. 

Hkrati z novimi hišnimi priključki boste prebivalci dobili tudi boljši pritisk pitne vode iz vodovodnega omrežja. Bodite pozorni na vodovodno napeljavo po hiši saj lahko zaradi tega pride do nekontroliranega izteka vode za vodovodnim števcem.

Dela na fekalni in meteorni kanalizaciji  v vasi so popolnoma zaključena. Priklopi na fekalno kanalizacijo še niso dovoljeni, ker še ni narejen tehnični preizkus in ni bilo pridobljeno uporabno dovoljenje.

 

Breg ob Kokri:

Dela se bodo nadaljevala s postavitvijo robnikov in urejanjem cestišča od mostu do sredine vasi in od Škrjanca proti sredini vasi.

 

Sp. Bela: 

Cesta proti Žabljam bo še vedno občasno zaprta, saj se bo montiral pokrov in vzpostavljala elektro povezava. Prav tako se bo uredila tudi meteorna kanalizacija pred mostom pod Košnikom. Obvoz je po predhodno objavljeni smeri mimo ekološkega otoka.

 

Sr. Bela:

Urejanje tampona od Kračmanovega mostu proti Pernušu je v teku. V naslednjem tednu začenjamo s postavitvijo novega zidu pri cerkvi ter urejanja opornih zidov in pločnika.

 

Cesta Sr. Bela - Zg. Bela:

Dokončanje opornega zidu pri Kaštrunu in postavitev robnikov za pločnik in cestišče. 

Cesta Gostilna Bizjak  do Urbanca - zaradi voznega reda šolskega avtobusa, se dela nadaljujejo šele v tem tednu.

Po prestavitvi električnih drogov se začne s postavitvijo opornih zidov in robnikov.

V času del je cesta popolnoma zaprta. Obvoz je mimo Vrtca čez Bizjakovo dvorišče. 

 

Bašelj:

Dela na mostu so v zaključni fazi. Ureditev pločnika čez most bo pripomogla k zaključevanju cestnega odseka okrog avtobusne postaje. Vzpostavilo se bo prvotno stanje.

 

Fekalna in meteorna kanalizacija sta po projektu v vseh vaseh zaključena. Urejanje cest in zagoni črpališč so v polnem teku zato prebivalce vasi prosimo za še malo strpnosti in razumevanja.

 

 

 

Oglejte si tudi